ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλαστά πτυχία - Ποτάμι: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο...

Πλαστά πτυχία - Ποτάμι: Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο...

Με ένα ειρωνικό σχόλιο, το Ποτάμι επιρρίπτει σήμερα, Πέμπτη (26/05/2016) σοβαρές ευθύνες στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τη νομιμοποίηση από πλευράς Υπουργείου Παιδείας περίπου 2.500 δημοσίων υπαλλήλων με πλαστούς και παράτυπους τίτλους σπουδών, μέσω εξετάσεων.

«Kατά το δοκούν ή καλύτερα όποτε τους συμφέρει, η Κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άλλοτε καταγγέλλει τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και άλλοτε τις μνημονεύει όπως τώρα κάνει και ο Υπουργός Παιδείας κ. Φίλης, προκειμένου να βρει ένα άλλοθι για την ειλημμένη απόφασή του να “νομιμοποιήσει” τα πλαστά πτυχία μιας μερίδας δημοσίων υπαλλήλων μέσω εξετάσεων», σημειώνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Και προσθέτει: «Αυτό είναι εξοργιστικό για χιλιάδες νέους και νέες που κάποιοι επιτήδειοι τους πήραν τη θέση με πλαστούς και παράτυπους τίτλους που βλέπουν ότι τελικά στην Ελλάδα δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο. Η Κυβέρνηση αντί να κάνει το αυτονόητο και να απομακρύνει από τη θέση τους όσοι εν γνώσει τους απέκτησαν πλαστά και παράνομα πτυχία σε συνεννόηση με επιτήδειους ιδιοκτήτες σχολείων, και κατέλαβαν μια θέση στο Δημόσιο εις βάρος άλλων συμπολιτών μας, εφευρίσκει έναν ακόμη τρόπο να ενδυναμώσει το πελατειακό κράτος που χτίζει εδώ και 16 μήνες».

«Εν τω μεταξύ χιλιάδες νέοι και νέες με προσόντα που απέκτησαν με θυσίες και κόπο αναγκάζονται να μεταναστεύσουν, προκειμένου κάποιοι που “κόβουν δρόμο” να συνεχίζουν να απολαμβάνουν ασυλία και να σιτίζονται από την ιερή αγελάδα του δημοσίου.Οι κυβερνήσεις μπορεί να αλλάζουν, το πελατειακό κράτος μένει», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, το Ποτάμι.

Σχετικές ειδήσεις