ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΔΗΣΟ εναντίον κυβέρνησης: Οι αυταπάτες τους τελείωσαν με τη λήξη του Eurogroup

ΚΙΔΗΣΟ εναντίον κυβέρνησης: Οι αυταπάτες τους τελείωσαν με τη λήξη του Eurogroup

Κριτική σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση με αφορμή τις αποφάσεις του Eurogroup ασκεί το ΚΙΔΗΣΟ, μιλώντας για τις νέες «αυταπάτες» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που μάλλον τελείωσαν με τη λήξη του Eurogroup της 24ης Μαΐου αλλά και της αντιπολίτευσης που όφειλε να συνεισφέρει χωρίς συνθήματα, αλλά με τη μέγιστη δυνατή ομοψυχία και σοβαρότητα στην προσπάθεια της χώρας.

«Δυστυχώς απέτυχαν αμφότεροι. Το μικροκομματικό όφελος συνεχίζει να υπερτερεί του εθνικού, παρά την εμπειρία των τελευταίων ετών που έχει δείξει πως η κρίση θα βαθαίνει όσο δεν υπάρχει συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων σε όσα πρέπει επιτέλους να κάνουμε. Με ή χωρίς μνημόνιο», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία προσθέτει: «Τόσο κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση κάνουν τα στραβά μάτια στην ανάγκη για αλλαγή της χώρας, για μάχη με το πελατειακό κράτος, για όσα θα μας οδηγήσουν επιτέλους σε μία ασφαλή έξοδο στις αγορές, ούτως ώστε να υπάρξει ξανά αυτοδύναμη πορεία της χώρας και αποτελεσματική αντιμετώπιση των, διαρκώς διευρούμενων, κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων. Προέχει το μικροκομματικό και το πελατειακό συμφέρον προφανώς».

Το ΚΙΔΗΣΟ εξαπολύει πυρά και προς τους Ευρωπαίους για την επιμονή στη λιτότητα προκειμένου να ικανοποιηθούν τα εκλογικά ακροατήρια των ισχυρών κρατών-μελών, αντί να δοθεί οριστική λύση στο ελληνικό ζήτημα με βάση τις πραγματικές δυνατότητες της Ελλάδας και την απόλυτα αναγκαία προτεραιότητα της χώρας για ανάπτυξη.

«Οι αποφάσεις [σ.σ.: του Eurogroup] λήφθηκαν με απόλυτη απουσία της ελληνικής πολιτικής σκηνής, που κινούνται ως σχολιαστές των συνομιλιών Γερμανίας - ΔΝΤ για το μέλλον της χώρας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Σχετικές ειδήσεις