ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονομία και προσφυγικό στη συνάντηση Μητσοτάκη - Βαλς

Οικονομία και προσφυγικό στη συνάντηση Μητσοτάκη - Βαλς

Για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας για την οικονομία και το προσφυγικό ενημέρωσε σήμερα τον πρωθυπουργό της Γαλλικής Δημοκρατίας Μανουέλ Βάλς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δύο άντρες συναντήθηκαν σήμερα σε πολύ καλό κλίμα, και σύμφωνα με πηγές της ΝΔ στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά και παραδοσιακά άριστες σχέσεις Ελλάδας - Γαλλίας, αλλά και του ελληνικού και γαλλικού λαού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε πλήρως το Γάλλο πρωθυπουργό για τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας και ειδικότερα για τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει ως προς την πορεία της πραγματικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε την ανάγκη μιας διαφορετικής σύνθεσης οικονομικής πολιτικής, στη βάση της μείωσης της υπέρμετρης φορολογίας, της μείωσης των δημοσίων δαπανών και της ενίσχυσης των μεταρρυθμίσεων. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον στρατηγικό στόχο για ανάπτυξη 4%, με πλεονάσματα της τάξης του 2%, καθώς και στην αναγκαία και επείγουσα διαμόρφωση θετικού περιβάλλοντος για επενδύσεις, που είναι ζωτικής σημασίας για την οριστική έξοδο της Ελλάδας από την κρίση και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, την ανάγκη να υπάρξει συνεχής εγρήγορση και συντονισμένη δράση, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Μητσοτάκης και Βαλς αντάλλαξαν απόψεις για την πορεία της Ευρώπης, συμπίπτοντας στην εκτίμηση ότι είναι αναγκαίο να αναληφθούν πολιτικές και δράσεις για την ενδυνάμωση της Ευρώπης και της απήχησής της στους ευρωπαϊκούς λαούς.

Τέλος, έκαναν επισκόπηση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό.

Σχετικές ειδήσεις