ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ: Όταν το ψέμα ξεπερνάει την προπαγάνδα

Προκλητική αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ: Όταν το ψέμα ξεπερνάει την προπαγάνδα

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής η Κουμουνδούρου δημοσίευσε τα «κατορθώματά» της – Ανακρίβειες και ψέματα με στόχο την παραπλάνηση του ελληνικού λαού

Η νέα αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ με κεντρικό σύνθημα «Γυρίζουμε σελίδα» θα μπορούσε κάλλιστα να είναι και σατυρική.

Τελικά ή μας τρολάρουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου ή έπαθαν κρίση αυτογνωσίας. Μπορεί και τα δύο...

Πώς αλλιώς να δικαιολογήσουμε το τρίπτυχο που γράφει με κεφαλαία γράμματα «ΔΙΚΑΙΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ»;

Για το «Γυρίζουμε Σελίδα» συμφωνούμε απόλυτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όντως γύρισε σελίδα και το γύρισε στο... μνημονιακό! Η πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αποτελεί συνέχεια της πολιτικής ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και μάλιστα με ακόμα πιο σκληρά μέτρα με ακόμα πιο αντιλαϊκή τακτική.

Η Κουμουνδούρου δημοσίευσε και τα... κατορθώματά της. Ορισμένα θετικά υπάρχουν, για να λέμε και του στραβού το δίκαιο. Αλλά η αλήθεια είναι πως στα δήθεν κατορθώματα υπάρχουν και πολλά ψέματα.

Για παράδειγμα αναφέροντας τα πεπραγμένα στον τομέα της Υγείας κάνει λόγο για «αύξηση του προϋπολογισμού για την Υγεία κατά 300 εκατ. ευρώ». Στην ουσία όμως πρόκειται για αύξηση του ορίου δαπανών των νοσοκομείων και όχι της κρατικής επιχορήγησής τους κατά 300 εκατ. ευρώ. Δεν δίνουν λοιπόν παραπάνω χρήματα για την Υγεία, όπως ισχυρίζονται.

Τα μεγαλύτερα ψέματα και ανακρίβειες διαπιστώνονται στο θέμα της Παιδείας. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι τοποθετήθηκαν 22.000 αναπληρωτές στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Όμως αυτός ο αριθμός είναι συνολικός για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Ειδική Αγωγή). Το 23% αύξηση σε σχέση με πέρυσι ναι μεν ισχύει, ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν μας λέει ότι έχουμε επιπλέον συνταξιοδοτήσεις, άρα τα κενά αυξάνονται, χωρίς να υπάρχουν μόνιμοι διορισμοί. Άρα οι ανάγκες για αναπληρωτές είναι μεγαλύτερες. Επίσης, να σημειώσουμε ότι οι τοποθετήσεις των αναπληρωτών έγιναν με 1,5 μήνα καθυστέρηση με αποτέλεσμα 300 δημοτικά σχολεία να μην κάνουν Αγιασμό, ενώ υπάρχουν ακόμη κενά, σύμφωνα με τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ. Τέλος, πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα σε πολλά σχολεία άρχισαν να διδάσκονται μετά τα Χριστούγεννα.

Αυτά όμως δεν αναφέρονται στην αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ...

Ακόμα μια ανακρίβεια αφορά το ζήτημα το «κόκκινων» δανείων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίζεται ότι έχει προστατεύσει όλα τα δάνεια που σχετίζονται με την πρώτη κατοικία αντικειμενικής αξίας μέχρι 140.000 ευρώ, δηλαδή το 94% των δανείων πρώτης κατοικίας. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει. Με την τελευταία τροπολογία παρέδωσαν και τα υποτιθέμενα υπό προστασία δάνεια σε ξένα funds για τη διαχείρισή τους αρχικά. Αυτό θα ισχύσει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017. Μετά δεν ξεκαθαρίζεται τι θα γίνει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΩΣ «ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΑ» ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΣΤΟ GALLERY ΤΟΥ NEWSBOMB

Σχετικές ειδήσεις