ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσακαλώτος, Δρίτσας και Κατρούγκαλος καλούν τους λιμενεργάτες να σταματήσουν τις απεργίες

Τσακαλώτος, Δρίτσας και Κατρούγκαλος καλούν τους λιμενεργάτες να σταματήσουν τις απεργίες

Να «συνεισφέρουν δημιουργικά», δηλαδή να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους, καλούν τους εργαζομένους στα λιμάνια, οι υπουργοί Οικονομικών, Ναυτιλίας και Εργασίας κ.κ. Τσακαλώτος, Δρίτσας και Κατρούγκαλος.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους σημειώνουν ότι «Η συμφωνία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ και του ΟΛΘ είναι δεσμευτική με βάση τη συμφωνία του καλοκαιριού, αλλά για την κυβέρνηση, η προστασία των εργασιακών σχέσεων παραμένει βασικό μέλημα».

«Ιδιαίτερα για τις αλλαγές ως προς το διευθυντικό δικαίωμα που θα συνεπιφέρει η πώληση του 51% των μετοχών των Α.Ε. ΟΛΠ και ΟΛΘ, η κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία όχι μόνο υπερασπίζονται προς κάθε κατεύθυνση την ανάγκη διατήρησης ασφαλών και σταθερών σχέσεων εργασίας στα λιμάνια, αλλά επί μήνες τώρα, σχεδόν καθημερινά, έχουν αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών και έχουν προβεί σε σειρά παρεμβάσεων για τη θεσμική και πραγματική κατοχύρωσή τους» σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι τρεις υπουργοί, τονίζοντας πως οι παρεμβάσεις αυτές, βρίσκονται πλέον σε φάση ολοκλήρωσης.

«Καμιά κυβέρνηση στο παρελθόν, μάλιστα σε τόσο δύσκολες, αντιφατικές και αντίξοες συνθήκες δεν έχει κάνει τέτοιο πολύμηνο, λεπτομερή και άκρως ειλικρινή διάλογο με τις Ενώσεις των εργαζομένων» σημειώνουν οι υπουργοί στην ανακοίνωσή τους, και καλούν τους εργαζόμενους και τα συνδικαλιστικά τους σωματεία, «να αξιολογήσουν θετικά την έμπρακτη ανταπόκριση της κυβέρνησης και να συνεισφέρουν δημιουργικά δίνοντας στήριξη στην προσπάθεια για ρεαλιστική και βιώσιμη λύση» προσθέτουν.

Σχετικές ειδήσεις