ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα «κάγκελα» η αντιπολίτευση για την συνταγματική αναθεώρηση της κυβέρνησης

Στα «κάγκελα» η αντιπολίτευση για την συνταγματική αναθεώρηση της κυβέρνησης

Έντονη κριτική ασκεί σύσσωμη η αντιπολίτευση αναφορικά με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τη συνταγματική αναθεώρηση, της οποία η πρόταση θα παρουσιαστεί στις 14 Ιουλίου από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

ΠΑΣΟΚ: «Πυροτεχνήματα» που εξυπηρετούν μικροκομματικούς στόχους

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κάλεσε την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το μείζον θέμα του εκλογικού νόμου και της αναθεώρησης του συντάγματος με την δέουσα σοβαρότητα, και όχι να το χρησιμοποιεί ως «πυροτέχνημα», για αντιπερισπασμό, και εξυπηρέτηση μικροκομματικών στόχων.

Η αναθεώρηση του Συντάγματος αλλά και ο εκλογικός Νόμος - σημειώνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη - είναι δύο πολύ σοβαρά ζητήματα, που αφορούν τόσο το πολιτικό σύστημα, όσο όμως και τα δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών, αλλά και την γενικότερη πορεία της χώρας και της κοινωνίας.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη έχει ήδη επεξεργασθεί τις προτάσεις της για τα μείζονα αυτά ζητήματα, και θα τις παρουσιάσει με σοβαρότητα και ευθύνη και στις θεσμικές διαδικασίες.

Ποτάμι: «Παραβάν» της αποτυχημένης πολιτικής της κυβέρνησης

«Να μην χρησιμοποιεί τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα ως παραβάν της αποτυχημένης της πολιτικής», καλεί την κυβέρνηση το Ποτάμι σε σχόλιό του, τονίζοντας ότι ο τόπος έχει ανάγκη από ένα νέο εκλογικό νόμο και από ένα νέο Σύνταγμα.

«Η κυβέρνηση και τα κόμματα θα πρέπει να καταθέσουν τις προτάσεις τους, όπως ήδη έχει κάνει το Ποτάμι. Και να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση χωρίς επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Ειδικά η κυβέρνηση πρέπει να πει άμεσα και ξεκάθαρα τι πρεσβεύει. Και να μην χρησιμοποιεί τον εκλογικό νόμο και το Σύνταγμα ως παραβάν της αποτυχημένης της πολιτικής» επισημαίνει το Ποτάμι στο σχόλιό του.

Νέα Δημοκρατία: Να αντιμετωπίσουν το θέμα με την απαραίτητη σοβαρότητα

Να αντιμετωπίσει το ζήτημα της συνταγματικής αναθεώρησης με σοβαρότητα και να μην επιδοθεί σε άσκηση συνταγματικού λαϊκισμού καλεί την κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία.

Υπενθυμίζει ότι η ριζική αναθεώρηση του Συντάγματος είναι αναγκαία και αυτό κατέστησε σαφές στον πρωθυπουργό στην πρώτη τους συνάντηση τον Ιανουάριο ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, προτείνοντας την άμεση εκκίνηση της διαδικασίας.
«Μετά από πεντάμηνη καθυστέρηση η κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να ανοίξει τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση.

Ελπίζουμε να αντιμετωπίσει το θέμα με την απαραίτητη σοβαρότητα» σημειώνει μεταξύ άλλων η Ν.Δ. σε ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης: Βενιζέλος: Μόνο η χούντα επιχείρησε συνταγματική αναθεώρηση με δημοψήφισμα

Σχετικές ειδήσεις