ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμετανόητος ο Τσίπρας: Στο δημοψήφισμα ο λαός αποφάσισε τη μεγάλη αλλαγή

Αμετανόητος ο Τσίπρας: Στο δημοψήφισμα ο λαός αποφάσισε τη μεγάλη αλλαγή

Για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός μεταφράζει κατά το δοκούν την απόφαση του ελληνικού λαού στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε πως το δημοψήφισμα του περασμένου Ιούλη αποτέλεσε ιστορική τομή, καθώς πέραν των άλλων, κατέγραψε την επιθυμία του ελληνικού λαού για μια μεγάλη αλλαγή και τομή με το παλιό. Tον Σεπτέμβρη οι πολίτες έδωσαν εκ νέου εντολή να τελειώνουμε με το παλιό.

Ο πρωθυπουργός προφανώς έχει ξεχάσει και το ερώτημα που έθεσε ο ίδιος στο δημοψήφισμα αλλά και το ηχηρό «ΌΧΙ» που είπε ο λαός στην μνημοναική πολιτική. Ο κ. Τσίπρας όχι μόνο αλλοίωσε στην πράξη το «ΌΧΙ» και το μετέτρεψε σε «ΝΑΙ» αλλά κοροϊδεύει τους πολίτες λέγοντας πως την αντιλαϊκή πολιτική των σκληρών μέτρων την επέλεξαν οι ίδιοι στο δημοψήφισμα.

Όπως σημείωσε ο Αλ. Τσίπρας η Αριστερά δεν μπορεί να καταγραφεί ως δύναμη καλύτερης διαχείρισης της κρίσης. Η διαχείριση της κρίσης, χωρίς όραμα για μεγάλες τομές, γρήγορα θα μετατραπεί σε κρίση της διαχείρισης.

«Η πρώτη κυβέρνηση της Αριστεράς οφείλει να αφήσει αποτύπωμα διεκδίκησης μεγάλων αλλαγών. Στο κράτος, στο πολιτικό σύστημα, στους θεσμούς. Θα επιδιώξουμε στο πλαίσιο της αναθεώρησης την κατοχύρωση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, την προστασία των δημόσιων αγαθών».

Η χώρα έχει ανάγκη από μια βαθειά δημοκρατική τομή. Με χρονικό ορίζοντα το 2021 πρέπει να ξεκινήσουμε μια πλατιά διαδικασία διαλόγου με στόχο ένα νέο Σύνταγμα, το Σύνταγμα της Ελλάδας του 2021, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, και ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Σχετικές ειδήσεις