ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Σπίρτζη – ΝΔ για το Ελληνικό

Κόντρα Σπίρτζη – ΝΔ για το Ελληνικό

Κόντρα μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης και εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών για την πώληση του Ελληνικού και το αντίτιμο που συμφωνήθηκε.

Ο κ. Σπίρτζης είχε υποστηρίξει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε μια έτοιμη συμφωνία για την πώληση του παλιού αεροδρομίου και πως το αντίτιμο θα έπρεπε να είναι πολλαπλάσιο.

«Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί. Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κ. Σπίρτζης "πονάει" για την ιδιωτικοποίηση και αξιοποίηση του Ελληνικού θεωρώντας το τίμημα πολύ μικρό.
Ένα έργο πνοής για τους πολίτες, με χιλιάδες θέσεις εργασίας το καθυστερούν με τις ιδεοληψίες τους και την ανικανότητά τους.

Αφού ο κ. Σπίρτζης δεν μπορεί ας παραιτηθεί. Ή ας τον παραιτήσει ο πρωθυπουργός. Η Κυβέρνηση αυτή Τσίπρα έχει, τσίπα δεν έχει κανείς τους».

Σπίρτζης: Το νέο σενάριο θεατρικής πρόζας της ΝΔ είναι να ζητεί παραιτήσεις

Ο Χρήστος Σπίρτζης απάντησε στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για «επικοινωνιακές και πολιτικές αθλιότητες της ΝΔ».

«Η επικοινωνιακή πολιτική της Νέας Δημοκρατίας άλλαξε: Μετά την αποτυχημένη επικοινωνιακή καταιγίδα του "λέτε ψέματα", μετά το "ζητάμε εκλογές", το "φύγετε τώρα", "τις Off shore", τώρα παίζεται το έργο της επίσης αποτυχημένης επικοινωνιακής πολιτικής του "Παραιτηθείτε"», τόνισε ο υπ. Υποδομών και πρόσθεσε:

«Το νέο σενάριο της θεατρικής πρόζας της ΝΔ, είναι να ζητάει καθημερινά την παραίτηση ενός υπουργού της Κυβέρνησης».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

Με ένα σύντομο σχόλιο το Γραφείο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

«Ο κ. Σπίρτζης επιβεβαιώνει την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: Δεν υπάρχει τσίπα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Λεωφόρος Συγγρού.

Την Πέμπτη (09/06), το κυβέρνητικό στέλεχος, μιλώντας στον realfm 97,8 ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι το Ελληνικό έπρεπε να αξιοποιηθεί διαφορετικά και με άλλες διαδικασίες από αυτές του ΤΑΙΠΕΔ, έπρεπε το τίμημα να είναι πολλαπλάσιο.

Ο ίδιος σημείωσε, επίσης, ότι κάποια πράγματα η κυβέρνηση τα έκανε με βαριά καρδιά για να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση.
Κόντρα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ

Μάλιστα, μετά τις βολές του κ. Σπίρτζη στον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, ο Στέργιος Πιτσιόρλας απάντησε: «Στον κ. Σπίρτζη δεν προτίθεμαι να απαντήσω. Εκτός από διαφορετικές απόψεις, έχουμε τελείως διαφορετική διαδρομή και διαφορετική κλίμακα αξιών».

Σχετικές ειδήσεις