ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση εξαπάτησε το λαό

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση εξαπάτησε το λαό

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ άσκησε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας και πρώην προεδρος της Βουλή, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», η Ζωή Κωνσταντοπούλου ερωτηθείσα για το αν η κυβέρνηση έπαθε μετάλλαξη ή εξαπάτησε το λαό, απάντησε «Θεωρώ ότι, δυστυχώς, υπήρξε εξαπάτηση. Και των πολιτών και πολλών από εμάς που πιστέψαμε ότι ήταν ειλικρινείς οι προθέσεις και ειλικρινείς οι υποσχέσεις».

«Υπήρξε μια τρομακτική και αριστοτεχνική εξαπάτηση, όχι μόνο δική μου. Ενός ολόκληρου λαού» σημείωσε.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου σημείωσε ότι το μνημόνιο είναι καθεστώς

«Στο έδαφος της παγκόσμιας κρίσης, αρπακτικά σε παγκόσμιο επίπεδο, του τραπεζικού συστήματος, του χρηματοπιστωτικού συστήματος, των οικονομικών συμφερόντων, αλλά και των διαπλεκόμενων εξουσιών, βρήκαν την ευκαιρία να εγκαθιδρύσουν ένα άλλο καθεστώς. Το μνημόνιο δεν είναι, απλώς, ένα οικονομικό πρόγραμμα. Το μνημόνιο είναι καθεστώς. Το έφερε, στην πραγματικότητα, μια μακρά πορεία δρομολόγησης της συρρίκνωσης των δικαιωμάτων, των ελευθεριών και της ίδιας Δημοκρατίας» είπε.

Τόνισε επίσης ότι «Θεωρώ ότι η δογματική προσέγγιση της ανατροπής με βάση το νόμισμα, είναι εξ ορισμού περιορισμένης εμβέλειας. Γιατί κανένα νόμισμα από μόνο του δεν μπορεί να εγγυηθεί την Δημοκρατία».

«Για εμένα είναι ξεκάθαρο, ότι πρωταρχικός στόχος είναι η αποκατάσταση του πολιτεύματος, και κανένα οικονομικό μοντέλο από μόνο του δεν εγγυάται την Δημοκρατία» πρόσθεσε.

Σχετικές ειδήσεις