ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καταλληλότερος για να προχωρήσει η «βρώμικη δουλειά»

Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο καταλληλότερος για να προχωρήσει η «βρώμικη δουλειά»

«Να οργανώσουν γρήγορα και αποφασιστικά την αντεπίθεσή τους και να ανατρέψουν τις νέες δέσμες αντιλαϊκών μέτρων που έρχονται καλυμμένες με τον μανδύα της δήθεν δίκαιης ανάπτυξης», κάλεσε «την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα» ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας πρόσθεσε πως οι δυνάμεις του ΚΚΕ θα εργασθούν προς αυτήν την κατεύθυνση, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό «μέσα και έξω από τη Βουλή».

Στη συνέχεια, ο γ.γ. του ΚΚΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «εξυπηρετεί πολλαπλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου αυτήν την περίοδο» και ειδικά τον ΣΥΡΙΖΑ πως αποτελεί «την κατάλληλη αστική επιλογή για να προχωρήσει η βρώμικη δουλειά, προωθώντας τα σκληρά αντεργατικά μέτρα με πολύ μικρότερη λαϊκή αντίσταση απ' αυτή που θα συναντούσε μία κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ». «Τα περί "δίκαιης ανάπτυξης" θα ήταν ένα από τα πιο σύντομα ανέκδοτα αν δεν ήταν τραγικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «προδιαγεγραμμένη» την πορεία της αντιλαϊκής κλιμάκωσης, την οποία, όπως είπε, επιβεβαιώνει το άνοιγμα των εργασιακών, ενώ για τις «κόκκινες γραμμές» σημείωσε πως «μπορεί και πρέπει να τις χαράξει ο ίδιος ο λαός».

«Πρέπει να οργανωθούν μαζικοί και μαχητικοί αγώνες σε αντιμονοπωλιακή και αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, με αφετηρία την άμεση αποκατάσταση του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ», κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις