ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουμουτσάκος: Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που νίκησε

Κουμουτσάκος: Ο κ. Τσίπρας θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο που νίκησε

«Ότι ειπώθηκε για την ανάπτυξη, ήταν πολύ λίγο. Ειπώθηκε πολύ αργά από τον πρωθυπουργό και σε ένα οικονομικό περιβάλλον ήδη ναρκοθετημένο και υποθηκευμένο από τις ίδιες τις πολιτικές της κυβέρνησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Όλα αυτά τα γενικόλογα που ειπώθηκαν χθες υπηρέτησαν μόνο την εικόνα και όχι την ουσία. Η κοινωνική ευαισθησία και η στήριξη του κράτους προς τους αδυνάτους προέρχεται από την ανάπτυξή του».

Μιλώντας στον ALPHA 98,9 ο Γιώργος Κουμουτσάκος είπε χαρακτηριστικά, «Δεν πιστεύουμε ότι η κατανομή μιζέριας σε πολλούς, είναι πραγματικά στήριξη προς τους αδυνάτους. Εμείς πιστεύουμε ότι το κοινωνικό κράτος μπορεί να λειτουργεί και να προσφέρει με βάση την παραγωγή πλούτου για όλους», σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του Παύλου Πολάκη, ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για τεράστιο ατόπημα και για μεγάλο θέμα θεσμικής σημασίας.

Για τη συγκέντρωση «Παραιτηθείτε», ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ είπε, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε καμία ανάμειξη και πως αν τη στήριζε, θα ήταν και άλλα τα μεγέθη.

«Απογυμνώθηκε το πρόσωπο της δήθεν δημοκρατικότητας της κυβέρνησης. Είδαμε το πραγματικό πρόσωπο της αυθαιρεσίας και της ουσιαστικής αντιδημοκρατικότητάς της. Η λογική της πόλωσης και της σύγκρουσης καλλιεργήθηκε συνειδητά από τα κόμματα της σημερινής συγκυβέρνησης. Απέναντι σε αυτό, η Νέα Δημοκρατία αντιτάσσει ένα συμβόλαιο αλήθειας με τους πολίτες. Είναι ο δύσκολος δρόμος αλλά εμείς θα τον ακολουθήσουμε», πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε επίσης, ότι υπάρχει μια συνολική εικόνα βύθισης της χώρας και υπεύθυνη θέση μιας σοβαρής πολιτικής δύναμης είναι να πει «αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, παραιτηθείτε και είμαι διατιθέμενος - ακόμα και μέσα στις μεγάλες δυσκολίες και τα προβλήματα που προκαλέσατε - να βγάλω τη χώρα απ' αυτή την κατάσταση».

Σχετικά με το πιθανό ενδεχόμενο συνεργασιών, ο Γiώργος Κουμουτσάκος ανέφερε, ότι η ΝΔ θα τις επιδιώξει, ακόμα και σε περίπτωση αυτοδυναμίας. «Οι πόρτες της ΝΔ θα παραμείνουν ανοικτές. Έχουμε ανοικτές πόρτες, αλλά όχι αφύλακτες. Έχουμε αρχές, αξίες, κατευθύνσεις τις οποίες όλοι όσοι θέλουν να ενισχύσουν την προσπάθεια μας, πρέπει να αποδεχθούν. Η λογική μας είναι λογική πολιτικής διεύρυνσης και όχι μεταγραφικής διεύρυνσης», διευκρίνισε.

Επιπλέον, για τον εκλογικό νόμο είπε, πως «δύο φορές κέρδισε ο κ. Τσίπρας με αυτόν τον εκλογικό νόμο και θα χάσει με τον ίδιο εκλογικό νόμο», σημειώνοντας, ότι η ΝΔ συζητά μία αναγκαία ανακατανομή εκλογικών περιφερειών αλλά να δούμε και πώς θα γίνει αυτό.

Τέλος, για την αναθεώρηση του Συντάγματος, εξέφρασε την ελπίδα να μην ξαναζήσουμε στιγμές λαϊκισμού.

Σχετικές ειδήσεις