ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η απόλυτη προτεραιότητα μίας κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι νέες δουλειές

Μητσοτάκης: Η απόλυτη προτεραιότητα μίας κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι νέες δουλειές

Την εκτίμηση πως το ελληνικό επιχειρείν οφείλει να δώσει πνοή ανάπτυξης στη χώρα με επενδύσεις, οι οποίες θα διακρίνονται από κοινωνικό πρόσημο εξέφρασε σήμερα, Τρίτη (21/06/2016) από το βήμα της γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «η απόλυτη προτεραιότητα μίας κυβέρνησης της ΝΔ θα είναι νέες δουλειές» και πρόσθεσε: «Η ανάπτυξη θα έρθει μόνο από εταιρείες που είναι διατεθειμένες να επενδύσουν αναλαμβάνοντας το επιχειρηματικό ρίσκο που απαιτεί το κέρδος, ενώ υποχρέωση των πολιτικών είναι να δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον που θα ευνοεί τις επενδύσεις, με χαμηλή φορολογία και μηδενική γραφειοκρατία».

Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, σημειώνοντας ότι «αρέσκεται να μιλάει για την επιστροφή στην ανάπτυξη με όρους και κρατικίστικες προσεγγίσεις του προηγούμενου αιώνα, χωρίς να ενδιαφέρεται για την υγιή επιχειρηματικότητα και τον ιδιωτικό τομέα».

Χαρακτήρισε, εξάλλου, λανθασμένη την πολιτική της κυβέρνησης ως προς την επιβολή υπερβολικών φόρων αλλά και την αύξηση του ΦΠΑ, επισημαίνοντας ότι «τις πρώτες 10 ημέρες του Ιουνίου η κατανάλωση της βενζίνης υποχώρησε κατά 17% και του πετρελαίου κατά 8%».

Σε ό,τι αφορά την ελληνική επιχειρηματικότητα, ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε πως «τα οφέλη του επιχειρείν και της ανάπτυξης θα πρέπει να διαχέονται σε όλη την κοινωνία, επισημαίνοντας την ανάγκη να εμπεδωθεί ότι το συμφέρον εργαζόμενων και επιχειρηματιών είναι κατά βάση κοινό». «Δεν μπορεί ο λαός να είναι συμμέτοχος μόνο στις ζημίες. Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να έχουν μερίδιο και στα κέρδη της ανάπτυξης», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

«Η φιλανθρωπία δεν είναι απλά μια συμβατική υποχρέωση στα πλαίσια του επιχειρηματικού καθωσπρεπισμού», υπογράμμισε με νόημα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.