ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας όπως Σαμαράς: Ονειρεύεται τον νέο «Δρόμο του Μεταξιού»

Τσίπρας όπως Σαμαράς: Ονειρεύεται τον νέο «Δρόμο του Μεταξιού»

Στην αυταπάτη των επενδύσεων από κινέζους «κουμουνιστές» που θα δημιουργήσουν έναν νέο «Δρόμο του Μεταξιού», μεταξύ Ελλάδας και Κίνας, ζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος πουλάει στον ελληνικό λαό, χωρίς κανένα δισταγμό, το ίδιο παραμύθι που πουλούσε και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

«Το ταξίδι μας στην Κίνα θα είναι μια σημαντική ευκαιρία ώστε να αναδείξουμε τα όσα ενώνουν τους δυο λαούς», αναφέρει σε ανάρτηση του στο Twitter ο πρωθυπουργός Αλέξη Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Γκουό Τζινλόνγκ, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, γραμματέα της Οργάνωσης Πεκίνου του Κόμματος και πρώην δήμαρχο Πεκίνου.

Πολυμελής αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας με επικεφαλής το μέλος του Πολιτικού Γραφείου, Γκούο Τζινλόνγκ, επισκέφθηκε σήμερα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής Πάνο Ρήγα και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας Γιάννη Μπουρνού.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι δυο πλευρές συμφώνησαν για την έμφαση που πρέπει να δίνεται στην ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών και την επέκτασή της στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τις γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές προεκτάσεις της πρωτοβουλίας της Κίνας για τον νέο «Δρόμο του Μεταξιού», ενώ η κινεζική πλευρά δήλωσε την ικανοποίησή της για τη μέχρι τώρα συνεργασία των δύο χωρών και κυβερνήσεων.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα προσεχή βήματα που πρέπει να γίνουν για την εμβάθυνση των πολιτικών σχέσεων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚ Κίνας, που ξεκίνησαν επισήμως το 2014.

Ο Γκούο Τζινλόνγκ κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προετοιμάσει επίσκεψη στην Κίνα υψηλόβαθμης κομματικής αντιπροσωπείας εντός του τρέχοντος έτους, που θα επιδιώξει τη διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας και την ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σε τομείς διακυβέρνησης, ανάπτυξης και διεθνούς πολιτικής.

Σχετικές ειδήσεις