ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Είχα προτείνει εδώ κι έναν χρόνο στον Τσίπρα να αλλάξει τον εκλογικό νόμο

Γεννηματά: Είχα προτείνει εδώ κι έναν χρόνο στον Τσίπρα να αλλάξει τον εκλογικό νόμο

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, ανέφερε σήμερα, Τετάρτη (22/06/2016) ότι πριν από έναν χρόνο είχε προτείνει στον Αλέξη Τσίπρα την αλλαγή του εκλογικού νόμου.

«Έχεις 250 βουλευτές που στηρίζουν την παραμονή της χώρας στην ΕΕ. 'Αλλαξε τον εκλογικό νόμο», είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα τον Ιούλιο του 2015.

Χαρακτήρισε πυροτέχνημα της κυβέρνησης τους χειρισμούς για τον εκλογικό νόμο και όσον αφορά τη στάση που θα τηρήσει η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιφυλάχθηκε να ακούσει πρώτα τις θέσεις του πρωθυπουργού. «Δεν είναι κυβέρνηση, είναι σούπερ μάρκετ», υποστήριξε, επισημαίνοντας τις διαφορετικές θέσεις που αναφέρουν κυβερνητικά στελέχη σχετικά με την απλή αναλογική. «Ο τυχωδιοκτισμός δεν έχει σχέση με την Αριστερά», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το θέμα του εκλογικού νόμου ως αντιπερισπασμό.

«Δεν θα κάνουμε τη χάρη στον κ. Τσίπρα να ξεχάσουμε το κόψιμο του ΕΚΑΣ, τις αλλαγές στα εργασιακά», συμπλήρωσε η κ. Γεννηματά και υπενθύμισε πως, από την περίοδο που ήταν υπερνομάρχης, υποστήριζε την απλή αναλογική με όριο 3% και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών.

Πάντως, εμφανίστηκε ανοιχτή στη συζήτηση για ένα μικρό μπόνους στην περίπτωση που το πρώτο κόμμα πετύχει ποσοστό πάνω από το 40% - 42%.

Διαφώνησε με την αξιωματική αντιπολίτευση να ζητά εκλογές μιλώντας για την ανάγκη, η χώρα να έχει πολιτική σταθερότητα και επισήμανε ότι «ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποτελεί πλέον μέρος της λύσης, γιατί απέτυχε».