ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει ο Παπακωνσταντίνου: Η κρίση έχει την υπογραφεί Καραμανλή

Επιμένει ο Παπακωνσταντίνου: Η κρίση έχει την υπογραφεί Καραμανλή

Ο άνθρωπος που σε συνεργασία με τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου έδεσαν την Ελλάδα στο άρμα του ΔΝΤ και των μνημονίων επιχειρεί να πετάξει για μια ακόμη φορά τη... ρετσινιά από πάνω του.

Ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως Γιώργου Παπανδρέου έχει επιδοθεί το τελευταίο διάστημα σε μια προσπάθεια να αποσείσει από πάνω του, αλλά και από τον πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου το στίγμα της πτώχευσης αλλά και της παράδοσης της Ελλάδας στους δανειστές και το ΔΝΤ.

Το πρώην κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, κατά την πάγια τακτική όσων υπηρέτησαν την πρώτη μνημονιακή κυβέρνηση ρίχνει τις ευθύνες στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή.

«Η κρίση έχει την υπογραφή του Κώστα Καραμανλή», δήλωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και κατηγόρησε δύο πολιτικές οικογένειες ότι «καλλιέργησαν μύθους», για τις αιτίες και τους υπεύθυνους της κρίσης, που παραμένουν ακόμα και σήμερα.
«Η μία πολιτική οικογένεια, είναι η οικογένεια Καραμανλή, που για να επιζήσει έπρεπε να φορτώσει την κρίση σε άλλους, και η δεύτερη είναι η πολιτική οικογένεια της Αριστεράς, που ποτέ δεν έβλεπε καλά το ΠΑΣΟΚ, δεν βρήκε λέξη να πει όταν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ δημιουργούσαν το κράτος-τέρας κι ενώ κατηγορεί το πολιτικό κατεστημένο σήμερα κάνει χειρότερα πράγματα», τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου στη διάρκεια εκδήλωσης για την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Game over.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, είπε ότι έχει υψηλή εκτίμηση για το πρόσωπο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, διότι τον έχει δει να εργάζεται και να ταλαιπωρείται. Παράλληλα σημείωσε ότι η κοινή γνώμη αρέσκεται να επικρίνει εκείνους που διαχειρίζονται τα προβλήματα και όχι εκείνους που τα δημιουργούν. Χαρακτήρισε το βιβλίο ως ένα «προσωπικό στοίχημα» του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για τον επαναπροσδιορισμό και την ανάλυση μιας από τις πιο σημαντικές περιόδους της ελληνικής ιστορίας.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Νίκος Μαραντζίδης, επισήμανε ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είναι ένας πρόσκοπος που βρέθηκε σε κακόφημη γειτονιά την ώρα που πήρε φωτιά, κι ενώ προσπάθησε να τη σβήσει με τα μέσα που διέθετε, τον κατηγόρησαν ότι αυτός την έβαλε. Για το βιβλίο τόνισε ότι είναι «απολογισμός ήττας» κι έχει την πλοκή θρίλερ, αστυνομικού μυθιστορήματος, στο οποίο όμως, μόλις φτάσεις στο τέλος είσαι και πάλι μπερδεμένος για το ποιος είναι ένοχος.

Η εκδήλωση έγινε στο βιβλιοπωλείο «Ιανός» και το παρών έδωσαν οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Χάρης Καστανίδης, Γιάννης Μαγκριώτης και Σπύρος Βούγιας, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, κ.ά.

Σχετικές ειδήσεις