ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Είναι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Είναι πολύ αισιόδοξος ότι θα γίνουν πρόωρες εκλογές

Απάντηση στα όσα είπε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος καταλόγισε στη κυβέρνηση ότι «αναζητεί σωσίβιο» με την απλή αναλογική, έδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η στάση της ΝΔ απέναντι στον εκλογικό νόμο φανερώνει την άποψή της για τη δημοκρατία και την αποτύπωση της λαϊκής βούλησης», λέει χαρακτηριστικά ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Φαίνεται ότι οι θεμελιωτές του πελατειακού κράτους των ημετέρων και των βαφτιστηριών, του δικομματικού καρτέλ εξουσίας, οι εχθροί της κοινωνικής λογοδοσίας, φοβούνται τις θεσμικές αλλαγές στην κατεύθυνση του εκδημοκρατισμού των θεσμών, της δημόσιας διοίκησης και του κράτους. Δεν θα τους περάσει, ούτε στην περίπτωση του εκλογικού νόμου».

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, πέρα από τα ζητήματα δημοκρατίας, η στάση της ΝΔ δείχνει και «πόσο αισιόδοξος είναι ο κ. Μητσοτάκης για την επίδοση του κόμματός του στις επόμενες εκλογές».

«Αλλά ως προς αυτό, του συνιστούμε υπομονή. Θα έχει χρόνο μέχρι το 2019 να προσπαθήσει για κάτι καλύτερο», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Όσο για τα περί Χρυσής Αυγής, δεν μπαίνουμε καν στον κόπο να απαντήσουμε στους μέχρι πρότινος ομοϊδεάτες του κ. Μπαλτάκου και του κ. Φαήλου Κρανιδιώτη», καταλήγει η Κουμουνδούρου.

Σχετικές ειδήσεις