ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμετανόητος ο Μαντάς του ΣΥΡΙΖΑ: Βεβαίως θα ξανακάναμε δημοψήφισμα

Αμετανόητος ο Μαντάς του ΣΥΡΙΖΑ: Βεβαίως θα ξανακάναμε δημοψήφισμα

Στη δική τους όμορφη διάσταση ζουν οι βουλευτές και τα στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, οι οποίοι, έναν χρόνο μετά το κίβδηλο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, επιμένουν στη γνωστή επωδό, ότι όλα έγιναν προς όφελος του ελληνικού λαού.

«Βεβαίως θα ξανακάναμε δημοψήφισμα, πετύχαμε μια συμφωνία με την οποία ξεκαθαρίσαμε το τοπίο», επισήμανε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, σχολιάζοντας τη σημερινή επέτειο του κυβερνητικού δημοψηφίσματος.

Τόνισε ότι η συμβολή του δημοψηφίσματος είναι θετική σχετικά με το πως κατέληξε η διαπραγμάτευση και στο τελικό αποτέλεσμά της. «Ποτέ δεν είπαμε ναι ή όχι στην Ευρώπη», τόνισε ο βουλευτής.

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σχολίασε για το δημοψήφισμα ότι «αν δεχτούμε τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Μαντά όποτε έχουμε θέμα ανοιχτό πρέπει να κάνουμε δημοψήφισμα για να επιβάλλουμε θέση Ελλάδας και να γίνουμε υπερδύναμη... Πρόκειται για υπεραπλούστευση...».

«Οι προηγούμενοι ήταν γερμανοτσολιάδες και εθελόδουλοι και οι νέοι ήταν λεβέντες. Ακολουθήθηκε η λογική της ηρωικής και λεβέντικης διαπραγμάτευσης που κόστισε το μνημόνιο που δεν ήταν νομοτελειακό ούτε αυτονόητο, καθώς η Ελλάδα μπορούσε να μπει σε πιστωτική γραμμή και να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

«Με τη διαπραγμάτευση Τσίπρα - Βαρουφάκη μπήκαμε σε νέο μνημόνιο. Το κόστος της τζάμπα μαγκιάς και της λεβεντιάς είναι εδώ. Σήμερα γιορτάζουμε τις τραγικές συνέπειες», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Σχετικές ειδήσεις