ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λαφαζάνης: Να δημοσιοποιηθεί άμεσα το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης των τραπεζών

Λαφαζάνης: Να δημοσιοποιηθεί άμεσα το πόρισμα της Επιτροπής Αξιολόγησης των τραπεζών

«Την άμεση δημοσίευση των πορισμάτων ελέγχου της Επιτροπής Αξιολόγησης προς σφαιρικότερη ενημέρωση της κοινής γνώμης, ώστε να κρίνει τον ρόλο και τα πεπραγμένα του ΤΧΣ αλλά και των ηγεσιών του υπουργείου Οικονομίας που έχουν τοποθετήσει εκπρόσωπο στο ΤΧΣ», ζητά η ΛΑΕ, με δήλωση του γραμματέα του Πολιτικού της Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αναφέρεται σε δημοσιεύματα του Τύπου, που «φέρουν την Επιτροπή Αξιολόγησης (Selection Panel) των Τραπεζών να έχει προβεί σε αρνητικές εκτιμήσεις για την επάρκεια και το ρόλο των μελών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) και να έχει ζητήσει την παραίτηση τους» και επισημαίνοντας ότι «η σημασία της έρευνας της Επιτροπής αφορά άμεσα το δημόσιο συμφέρον και άπτεται της διαχείρισης δημοσίου χρήματος» και προσθέτει:

«Ζητούμε την άμεση δημοσίευση των πορισμάτων ελέγχου της Επιτροπής Αξιολόγησης προς σφαιρικότερη ενημέρωση της κοινής γνώμης, ώστε να κρίνει το ρόλο και τα πεπραγμένα του ΤΧΣ αλλά και των ηγεσιών του Υπ. Οικονομίας που έχουν τοποθετήσει εκπρόσωπο στο ΤΧΣ».

Επιπλέον σημειώνει ότι το ενδιαφέρον της ΛΑΕ για την κοινοποίηση των πορισμάτων της Επιτροπής Αξιολόγησης σε σχέση με το ΤΧΣ καθίσταται ακόμα πιο εύλογο διότι, «όπως είναι γνωστό έχουμε, ως ΛΑΕ., υποβάλει μήνυση και κατά του ΔΣ του ΤΧΣ και παντός υπευθύνου, για το σκάνδαλο της τρίτης ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, η οποία στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο την απώλεια δεκάδων δισ. και μαζί την απώλεια του ελέγχου του δημοσίου επί των τραπεζών».

«Η κυβέρνηση και κάθε αρμόδια αρχή έχει υποχρέωση να προβεί άμεσα στην ικανοποίηση του εύλογου αιτήματος μας», καταλήγει στη δήλωσή του ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ.

Σχετικές ειδήσεις