ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τρίζουν τα «θεμέλια» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τον εκλογικό νόμο

Τρίζουν τα «θεμέλια» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης από τον εκλογικό νόμο

Σοβαρό πλήγμα στο εσωτερικό της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχει προκαλέσει ο εκλογικός νόμος με ευθεία σύγκρουση μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.

Κρεμαστινός: «Δεν θα μας επιβάλει το 0,1% την άποψή του για τον εκλογικό νόμο»

Η αποστασιοποίηση του Θανάση Θεοχαρόπουλου από την «γραμμή» του ΠΑΣΟΚ με τις δηλώσεις του ότι θα στηρίξει τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προκάλεσε αντιδράσεις στο στρατόπεδο του ΠΑΣΟΚ.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλο είπε: «Αν ξαναβγεί βουλευτής, να μου στείλετε τηλεγράφημα!», ενώ στη συνέχεια ο ίδιος υποστήριξε ότι η ΔΗΜΑΡ δεν είναι συνεταίρος του ΠΑΣΟΚ, καθώς το κόμμα του έχει ιστορία 30 χρόνων, ενώ η ΔΗΜΑΡ είναι ένα κόμμα του 0,1% και του 0,2%. Και κατέληξε: «Δεν θα μας επιβάλει το 0,1% την άποψή του για τον εκλογικό νόμο».

Η δήλωση Κρεμαστινού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΔΗΜΑΡ, η οποία με επιστολή στον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου, του ζητά να επιληφθεί του ζητήματος για τις «απαξιωτικές εκφράσεις» που χρησιμοποίησε ο κ. Κρεμαστινος κατά της ΔΗΜΑΡ, του προέδρου της και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σχετικές ειδήσεις