ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ανέμελο καλοκαίρι του Άκη

Το ανέμελο καλοκαίρι του Άκη
Στο περίφημο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου εθεάθη πρόσφατα ο πρώην υπουργός...

Στο περίφημο σπίτι της Διονυσίου Αρεοπαγίτου εθεάθη πρόσφατα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, παρά το γεγονός ότι ο Αύγουστος έχει μπει για τα καλά.

Παλιότερα και ειδικά τα τελευταία χρόνια, όταν αποσύρθηκε από την πολιτική, ο Άκης απολάμβανε το καλοκαίρι σε κάποιο από τα ελληνικά νησιά μαζί με την αγαπημένη του σύζυγο.

Φέτος τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει μεγάλες εκκρεμότητες, δικαστικές και άλλες. Έχει προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και αναμένει την τύποις παραπομπή του, μετά την έρευνα που έχει διεξάγει η Βουλή για το θέμα.

Εν τω μεταξύ έχει κόψει τελείως τις επαφές του με την Ιπποκράτους, ενώ πλέον ελάχιστους βουλευτές από την κοινοβουλευτική ομάδα τους γνωρίζει προσωπικά.

Οι υποστηρικτές του είναι λίγοι και εκείνοι δεν βρίσκονται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, κ. Γιώργου Παπανδρέου, αλλά ανάμεσα στους ακραιφνείς υποστηριχτές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Πρόσφατα βρέθηκε στην Βουλή για ακόμη μια φορά προκειμένου να υπογράψει την κατάθεσή του. Χαιρέτησε όπως παλιά όσους του μίλησαν, ενώ δια χειραψίας υποδέχτηκε τους δημοσιογράφους που έσπευσαν να του μιλήσουν. Από τα στελέχη ή τους διοικητικούς υπαλλήλους του κόμματος δεν πλησίασε κανείς. Περνώντας από μια αίθουσα ρώτησε ποιος συνεδριάζει εκεί μέσα και πήρε την απάντηση: «βουλευτές για τα υποβρύχια». Τότε εκείνος ανταπάντησε ειρωνικά: «αυτές οι συνεδριάσεις δεν γίνονται στην Ιπποκράτους;».

Πάντως δεν θα πρέπει να θεωρεί εαυτόν αδικημένο. Αντίθετα. Για άλλη μια φορά στα σκάνδαλα που τον αφορούσαν κυριάρχησε μια αχλή συγκάλυψης.

Την εξήγηση την έδωσε πρόσφατα παλιός βουλευτής σε συνομιλία του με δημοσιογράφο στο εντευκτήριο της Βουλής: «Επιδιώξαμε δικαιοσύνη, όχι τη φυσική του εξόντωση». Το θέμα βέβαια είναι ότι ποτέ δεν έγινε αντιληπτό ότι το ΠΑΣΟΚ επιδίωκε κάτι από τα δύο.

Κανείς δεν τους έψεξε επειδή δεν αποζήτησαν τη φυσική του εξόντωση.

Δικαιοσύνη όμως;