ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουρουμπλής: Να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών

Κουρουμπλής: Να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών

«Είναι χρέος μας να εμπνεύσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευθούν. Για τον σκοπό αυτό προτάσσουμε την αλλαγή προς ένα δικαιότερο και αναλογικότερο εκλογικό σύστημα υιοθετώντας πάγιες θέσεις της κοινωνίας», αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε σημερινό άρθρο του με τίτλο «Ρητορεύματα περί διαφοροποίησης μου από την απόφαση του κόμματος παραμένουν απλώς ρητορεύματα».

Ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει ότι «η απλή αναλογική είναι ένα από τα χρόνια αιτήματα των κοινωνικών κινημάτων και της Αριστεράς, αλλά και πρόσφατα απαίτηση μεγάλου μέρους των ψηφοφόρων της ΝΔ, όπως προκύπτει από σχετική έρευνα». Και τονίζει: «Ποιος θα μπορούσε να μείνει απαθής στο αίτημα των πολιτών για δίκαιη αντιπροσώπευση και ισότητας της ψήφου;».

«Έτσι», αναφέρει, ο κ. Κουρουμπλής, «από τις ζυμώσεις των συλλογικών οργάνων του κόμματος αναδύθηκε το αίτημα για την καθιέρωση της απλής αναλογικής ως του μοναδικού συστήματος όπου η σύνθεση του Κοινοβουλίου συνάδει πλήρως με την ψήφο των πολιτών». Και υπογραμμίζει: «Ρητορεύματα περί διαφοροποίησης μου από την απόφαση του κόμματος παραμένουν απλώς ρητορεύματα, πηγή άγονου και αίολου πολιτικού λόγου από τους κοινοβουλευτικούς μας αντιπάλους».

Σχετικά με το ενδεχόμενο ακυβερνησίας, για το οποίο, όπως λέει, «τόσο αγωνιούν και κόπτονται τα κόμματα που επιλέγουν να κομματιάζουν την κοινωνία αντί να επιδιώκουν τη σύγκλιση», «η απάντηση είναι απλή: οι πολίτες θα αποφασίσουν». «Το στοίχημα είναι πώς θα ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών και όχι πώς θα επενδύσουμε στον φόβο», τονίζει ο υπουργός.

Για τη διεύρυνση του δικαιώματος του εκλέγειν στα 17, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σημειώνει ότι «εμείς πιστεύουμε στη δυναμική των νέων που έχουν βιώσει τις επιπτώσεις της κρίσης» και αναφέρει ότι στον αντίποδα της θέσης αυτής είναι «όλοι όσοι ενθάρρυναν μέσω των νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους τη μαζική φυγή νέων ερευνητών στο εξωτερικό».

Σχετικές ειδήσεις