ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πρόταση – έκπληξη του Νικολόπουλου στον Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο (vid)

Η πρόταση – έκπληξη του Νικολόπουλου στον Τσίπρα για τον εκλογικό νόμο (vid)

Περισσότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο επίκεντρο της συνάντησης, που έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, βρέθηκαν οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο και η συνταγματική αναθεώρηση.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας αιφνιδίασε τον πρωθυπουργό προτείνοντας κατάργηση του 3% ως ορίου εισόδου στη Βουλή.

Η πρόταση άφησε άφωνο τον Αλέξη Τσίπρας λόγω των κεντροδεξιών καταβολών του κ. Νικολοπουλου. Επίσης ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος ζήτησε να γίνει ακόμη πιο θαρραλέα η τομή στον εκλογικό νόμο.

Ο κ. Τσίπρας από την πλευρά του εξέφρασε την αγωνία του, καθώς μια τέτοια κίνηση μπορεί να οδηγήσει στη Βουλή ένα μειονοτικό κόμμα.

Ο κ. Νικολόπουλος εντούτοις του έκανε αντιπρόταση, υπογραμμίζοντας πως εάν τεθεί ένας όρος, ότι δηλαδή για να μπει στη Βουλή ένα κόμμα που έχει συγκεντρώσει το 1% θα πρέπει σε αρκετές από τις 7 διοικητικές περιφέρειες της Ελλάδας να έχει ως ελάχιστο το 1% και παράλληλα με την αλλαγή του εκλογικού νόμου να απαγορευθεί η μεταδημότευση. Με την εφαρμογή αυτής της πρότασης θα μπορούσε να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Σχετικές ειδήσεις