ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νευρικότητα στη ΝΔ για τις «ντρίπλες» Τσίπρα με τον εκλογικό νόμο

Νευρικότητα στη ΝΔ για τις «ντρίπλες» Τσίπρα με τον εκλογικό νόμο

Κρίσιμη χαρακτηρίζεται η αυριανή συνεδρίαση (13/07/2016) της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, τη στιγμή που συνεχίζονται οι πιέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ προς το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι να υπερψηφίσουν τον εκλογικό νόμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Συγγρού εκτιμούν πως ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να προτάξει με δυναμικό τρόπο τα δύο κυριότερα θέματα, τον εκλογικό νόμο και τις τηλεοπτικές άδειες.

Στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης εμφανίζονται ανήσυχα για την τελική στάση που θα τηρήσει το ΠΑΣΟΚ, στο ενδεχόμενο το Μαξίμου να προχωρήσει σε κάποιον αιφνιδιασμό που μπορεί να αφορά στο μπόνους, αλλά με τη χορήγηση ενός πριμ αλλά και με το άνοιγμα της διαδικασίας, ώστε να ψηφίζουν πλέον και οι Έλληνες του εξωτερικού.

Όπως εκτιμάται, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα θέσει, κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο., τη ΝΔ σε κατάσταση «εκλογικού συναγερμού», ενώ ήδη τρία στελέχη, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Νίκος Δένδιας και ο Κωστής Χατζηδάκης θα αποτελέσουν την «προμετωπίδα» της αντιπολιτευτικής ομάδας απέναντι στους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Σχετικές ειδήσεις