ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο Ελληνικό

Νικολόπουλος: Απαράδεκτες οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο Ελληνικό

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο Ελληνικό κατέθεσε σήμερα, Παρασκευή (15/07/2016) στη Βουλή ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος.

https://www.newsbomb.gr/tag/nikos-nikolopoylos

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Η Κυβέρνηση οφείλει να παρέμβει για τις απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων στο Ελληνικό & να προχωρήσει μέσω των αρμοδίων υπηρεσιών στη διενέργεια κατεπειγόντων υγειονομικών ελέγχων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες διαβιούν οι περίπου 4.000 πρόσφυγες και μετανάστες αποτελούν ντροπή για τον πολιτισμό μας και είναι άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη να μεταφερθούν σε ανθρώπινους χώρους, όπου θα εξασφαλίζεται η αξιοπρεπής διαβίωσή τους.

Επειδή είναι γνωστό σε όλους, ότι στο Ελληνικό παραμένουν εδώ και πολλούς μήνες χιλιάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας και φύλλου, στοιβαγμένοι σε χώρους λίγων τ.μ., χωρίς ούτε καν τους υποτυπώδεις κανόνες υγιεινής, ενώ η σίτιση, όπως και η παροχή νερού είναι πολλές φορές ανεπαρκής.

Επειδή, την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί με το συνωστισμό και την έλλειψη κανόνων υγιεινής δυστυχώς επιδεινώνουν οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού.

Επειδή, είναι αναιτιολόγητο από πλευράς Κυβέρνησης να μην βελτιώνονται οι συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών, ιδίως από τη στιγμή που η προσφυγική κρίση και η πίεση προς την Ελλάδα δείχνει προσωρινά τουλάχιστον να αποκλιμακώνεται.

Καλείται η Κυβέρνηση να τηρήσει τα υπεσχημένα, καθώς το Ελληνικό υποτίθεται αδειάζει από τον περασμένο Απρίλιο και να πάψει να έχει παθητικό ρόλο.

Οι συναρμόδιοι Υπουργοί πρέπει να ασκήσουν όλες τις αρμοδιότητες που έχουν, με στόχο τον άμεσο τερματισμό των απαράδεκτων αυτών συνθηκών διαβίωσης, που εγκυμονούν κινδύνους για τη δημόσια υγεία και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε:

1. Γιατί επιτρέπεται αυτήν την άθλια & επικίνδυνη κατάσταση για την δημόσια υγεία ;
2. Τι μέτρα θα πάρετε, έτσι ώστε να βελτιωθούν άμεσα οι συνθήκες υγιούς και ασφαλούς διαβίωσης;
3. Θα προχωρήσετε στη διενέργεια υγειονομικών ελέγχων στις δομές φιλοξενίας προσφύγων στο Ελληνικό;
4. Ποιες είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες & ποια είναι τα στελέχη που έπρεπε να είχαν προστρέξει ώστε να έχουν γίνει οι πρέποντες υγειονομικοί έλεγχοι;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος»

Σχετικές ειδήσεις