ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πραξικόπημα Τουρκία: Η Ελλάδα στηρίζει τη συνταγματική νομιμότητα

Πραξικόπημα Τουρκία: Η Ελλάδα στηρίζει τη συνταγματική νομιμότητα

Τι δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβερνητική εκπρόσωπος

Με αγωνία και ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθεί η Ελλάδα τις εξελίξεις στην Τουρκία, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος.

Επικοινωνία σε επίπεδο διπλωματικών συμβούλων υπήρξε τα ξημερώμτα του Σαββάτου μεταξύ των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Τουρκίας, όπως δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Πρόσθεσε ότι από μέρους της ελληνικής κυβέρνησης εστάλη μήνυμα στήριξης της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας και της εκλεγμένης κυβέρνησης στην Τουρκία.

Η κυρία Γεροβασίλη επιβεβαίωσε επίσης ότι το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα επικοινωνήσει με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τον πρωθυπουργό Γιλντιρίμ.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. «Η Ελλάδα στηρίζει τη δημοκρατική και συνταγματική νομιμότητα στην Τουρκία» είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει ο Προκόπης Παυλόπουλος στο Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον οποίο θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία το Σάββατο.

«Η κυβέρνηση και ο λαός της Ελλάδας παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Τουρκία παραμένοντας σταθερά στο πλευρό της δημοκρατίας και της συνταγματικής νομιμότητας», αναφέρεται τέλος σε ανάρτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο twitter.

Σχετικές ειδήσεις