ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα πυρά Θεοδωράκη κατά κυβέρνησης

Νέα πυρά Θεοδωράκη κατά κυβέρνησης

Με αφορμή τον εκλογικό νόμο αλλά και την έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανάρτησε δήλωση στον προσωπικό λογαριασμό στο facebook ασκώντας κριτική στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, που δουλεύουν και δεν πληρώνονται.

«Τι λέει λοιπόν ο κ. Τσίπρας για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν και δεν πληρώνονται; Το Ποτάμι παρουσίασε όλα τα στοιχεία για την δραματική κατάσταση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, έκανε όμως και συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος που ημέρα με την ημέρα γιγαντώνεται. Και τώρα καλούμε τον κ. Τσίπρα να απαντήσει την επόμενη Παρασκευή στην Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση μας για τους απλήρωτους εργαζόμενους. Θα περιμένουμε να προσέλθει, αν και πολύ φοβάμαι ότι τα θέματα της ιδιωτικής οικονομίας είναι ψηλά γράμματα για τους κρατιστές των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ», ανέφερε ο Σταύρος Θοεδωράκης.

Πρόσθεσε ότι απάντηση για όλα αυτά που συμβαίνουν στην αγορά έδωσε το γραφείο προϋπολογισμού του Κράτους στην Βουλή, το οποίο σημειώνει στη έκθεσή του τονίζει ότι διαφαίνεται καθαρά ο κίνδυνος να μην ανακάμψει η οικονομία, αλλά να παγιδευτεί σε μια κατάσταση στασιμότητας. «Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία η ανάκαμψη δεν είναι ορατή. Οι συνιστώσες του ΑΕΠ, κατανάλωση, εξαγωγές και οι επενδύσεις βρίσκονται το πρώτο εξάμηνο 2016 σε καθοδική πορεία. Δεν υπάρχει δείκτης που να επιτρέπει αισιοδοξία, κατ’ αρχάς για τους επόμενους μήνες" επισημαίνει -επαναλαμβάνω- το γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Επιβεβαιώνονται λοιπόν οι φόβοι μας. Μια επιβεβαίωση όμως που αφήνει πικρή γεύση», επισημαίνει ο επικεφαλής του Ποταμιού...

«Υπάρχουν βρόμικες σκέψεις στο μυαλό της κυβέρνησης»

Ο Σταύρος Θεοδωράκης εν τω μεταξύ, μιλώντας το απόγευμα στην τηλεόραση του Σκάι επέκρινε τον πρωθυπουργό, πως «πίστεψε ότι κάνοντας κάποιες συμμαχίες από ακροδεξιά μέχρι τα ″Λεβέντικα″ θα μπορούσε να κάνει έναν δικό του εκλογικό νομό και να κάνει για ακόμη μια φορά άνω κάτω την Ελλάδα».

Σε ότι αφορά τη σκοπιμότητα του εκλογικού νόμου που ψηφίζεται αύριο ανέφερε:

«Υπάρχει μια βρώμικη σκέψη σε κάποιους κυβερνητικούς εγκεφάλους. Είμαστε πίσω στις δημοσκοπήσεις λένε. Άρα: Φτιάχνουμε ένα σύστημα τέτοιο που να μας επιτρέψει, να κυβερνήσουμε ακόμα και αν είμαστε δεύτερο κόμμα με κάποιες συμμαχίες" και επισήμανε ότι στην Ελλάδα μια κυβέρνηση χωρίς το πρώτο κόμμα είναι πράξη πολιτικής ανωμαλίας.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε και στον πρόεδρο της ΝΔ ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα καταργήσει το συγκεκριμένο νόμο αν κερδίσει τις εκλογές λέγοντας: "Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει να μας πει στη Βουλή τι εκλογικό νόμο έχει στο νου του, γιατί αν θέλει να επαναφέρει το μπόνους των 50 εδρών, δεν θα είμαστε μαζί του. Ο τόπος χρειάζεται έναν αναλογικότερο εκλογικό νομό».

Σχετικές ειδήσεις