ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μαξίμου: Ευχόμαστε στην ΝΔ και τα κόμματα που σύρονται πίσω της καλή προσγείωση

Μαξίμου: Ευχόμαστε στην ΝΔ και τα κόμματα που σύρονται πίσω της καλή προσγείωση

Με το σημερινό αποτέλεσμα, την καταψήφιση της σημερινής πρότασης της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με την περίοδο της διαπραγμάτευσης, «κλείνει ένας κύκλος "σπέκουλας και συκοφαντίας", κλείνει οριστικά και η παραφιλολογία περί "διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε τη χώρα", ενώ ενταφιάζονται και οι ελπίδες για "αριστερή παρένθεση"», υπογραμμίζουν κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη για διάλογο στα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο.

Ειδικότερα, σχολιάζοντας, όπως αναφέρουν, την «εκστρατεία λάσπης της ΝΔ (και των "προθύμων"...)» και τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι «η περίφημη πρόταση της ΝΔ για εξεταστική επιτροπή σχετικά με την περίοδο της διαπραγμάτευσης, συγκέντρωσε μόλις 96 ψήφους». Προσθέτουν ότι αναμένουν να δουν «πώς θα διαχειριστούν αυτό το πενιχρότατο αποτέλεσμα οι επικοινωνιακοί μηχανισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι οποίοι, μόλις προχθές, προσπάθησαν να πλασάρουν ως "βαριά πολιτική ήττα της κυβέρνησης" τους 179 ψήφους που συγκέντρωσε η πρόταση για την απλή αναλογική και τους 180 που συγκέντρωσε η ψήφος στα 17».

Οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν ότι «με την καταψήφιση της σημερινής πρότασης - την οποία η ΝΔ διαφήμιζε θορυβωδώς εδώ και έξι μήνες- κλείνει ένας κύκλος σπέκουλας και συκοφαντίας γύρω από την αποφασιστική διαπραγμάτευση που διεξήγαγε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ το πρώτο εξάμηνο του 2015, με την εντολή του ελληνικού λαού». Επισημαίνουν δε ότι «άλλωστε ο λαός έχει ήδη μιλήσει, ανανεώνοντας την εντολή του προς την κυβέρνηση, πέρυσι τον Σεπτέμβριο». Σημειώνουν ακόμη ότι «με το σημερινό αποτέλεσμα, που δεν συγκέντρωσε ούτε το 1/3 της Βουλής, κλείνει οριστικά και η παραφιλολογία περί "διαπραγμάτευσης που κατέστρεψε τη χώρα", ενώ ενταφιάζονται και οι ελπίδες για "αριστερή παρένθεση"».

«Ευχόμαστε στη ΝΔ και τα μικρά κόμματα που σύρονται πίσω της, καλή προσγείωση στην πολιτική πραγματικότητα», αναφέρουν, για να τονίσουν πως «η κυβέρνηση είναι πάντα έτοιμη για διάλογο πάνω στα πραγματικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο, ειδικά τώρα, που αποδεικνύεται ότι η φτηνή σπέκουλα και ο πόλεμος λάσπης δεν οδηγούν πουθενά»|

Σχετικές ειδήσεις