ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Άναψαν τα αίματα» για τα υδατοδρόμια – Πόλεμος ανακοινώσεων Σπίρτζη – ΝΔ

«Άναψαν τα αίματα» για τα υδατοδρόμια – Πόλεμος ανακοινώσεων Σπίρτζη – ΝΔ

«Βαριές» κουβέντες αντάλλαξαν μέσω ανακοινώσεων το Υπουργείο Υποδομών και η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «χτυπάει τις ιδιωτικές επενδύσεις και υπονομεύει την ανάπτυξη», ενώ σε απάντηση αυτού, το υπουργείο Υποδομών κατηγόρησε τη ΝΔ ότι οι ανακοινώσεις της συμπίπτουν με «τις συνεντεύξεις συγκεκριμένης ιδιωτικής εταιρείας».

Συγκεκριμένα, στην πρώτη ανακοίνωση η ΝΔ ανέφερε ότι: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επιλέγει, για άλλη μια φορά, να χτυπήσει τις ιδιωτικές επενδύσεις, να υπονομεύσει την ανάπτυξη και να ακυρώσει τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας».

«Το σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια, όχι μόνο δεν βελτιώνει το πλαίσιο για την αδειοδότηση ιδιωτικών υδατοδρομίων, αλλά ακυρώνει και κλείνει ερμητικά κάθε δυνατότητα για ιδιωτικά υδατοδρόμια στη χώρα μας. «Δεν επιτρέπει στους ιδιώτες να επενδύσουν στον τομέα αυτό, παρά μόνο με τη σύμπραξη του Δημοσίου. Ακυρώνει, ταυτόχρονα, προσπάθειες τριών και πλέον ετών, που είχαν ξεκινήσει το 2013 με τον αναπτυξιακό νόμο της Νέας Δημοκρατίας, καθώς επεκτείνει την ισχύ του σε εκκρεμείς αιτήσεις ιδιωτών, έτσι ώστε το Δημόσιο να υφαρπάξει τις σχετικές άδειες», ανέφερε επίσης η ανακοίνωση.
«Η χώρα μας χρειάζεται πολιτικές στήριξης και όχι υπονόμευσης των ιδιωτικών επενδύσεων. Και οι πολιτικές αυτές είναι δέσμευση για τη νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη», κατέληγε.

Σε απάντηση, το Υπουργείο Υποδομών σημείωσε ότι η ΝΔ «έδινε γη και ύδωρ στα ιδιωτικά συμφέροντα χωρίς εθνικό σχέδιο».

«Το νέο επικοινωνιακό αφήγημα που ανακάλυψε η ΝΔ και οι συνοδοιπόροι της αυτήν τη φορά, έχει τίτλο «Η Κυβέρνηση μπλοκάρει τις ιδιωτικοποιήσεις και φρενάρει επενδύσεις». Ως κεντρικό θέμα του νέου αφηγήματος της για σήμερα, η ΝΔ αναδεικνύει το νέο καινοτόμο σχέδιο νόμου για τα υδατοδρόμια που τέθηκε από την περασμένη Παρασκευή σε δημόσια διαβούλευση», ανέφερε το υπουργείο Υποδομών .

«Δυστυχώς συνεχίζει την πολιτική της στρέβλωσης, θεωρώντας ότι η χώρα πρέπει να παραμείνει, όπως αυτή και οι συνοδοιπόροι της είχαν σχεδιάσει, αποικία χρέους και συμφερόντων, που θα νομοθετεί κατά παραγγελία συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων», σημειώνει επίσης.

«Είναι προφανές, ότι ο νεοφιλελεύθερος λαϊκισμός της ΝΔ συνεχίζεται» συμπληρώνει το υπουργείο και καλεί τη ΝΔ να απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήματα.

«Η χώρα χρειάζεται άλλη πολιτική, άλλη κυβέρνηση», ανταπάντησε η ΝΔ στο Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνει πως το συμφέρον του ελληνικού λαού στις δύσκολες αυτές ώρες συμπυκνώνεται σε τρεις λέξεις: Δουλειές, δουλειές, δουλειές.

«Όσο η κυβέρνηση παραμένει αιχμάλωτη στον κρατισμό και τις ιδεοληψίες της, όσο υπονομεύει ιδιωτικές επενδύσεις, με προσχήματα που κατασκευάζει καθημερινά, όσο κλείνει επιχειρήσεις με άγρια φορολογική σφαγή, τόσο θα βουλιάζει η οικονομία και θα στενάζει η κοινωνία. Ο κ. Σπίρτζης και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ας το καταλάβουν επιτέλους: Η κατάσταση αυτή δεν πάει άλλο», επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε νέα του απάντηση το υπουργείο Υποδομών υπογράμμισε: Ουδείς πιστεύει τις πομφόλυγες περί ιδεοληψιών και κρατισμού, αναφέρει το υπουργείο Υποδομών, το οποίο απαντά εκ νέου απόψε στη ΝΔ ότι η χώρα πλέον κυβερνάται από μια άλλη κυβέρνηση και με πολιτική πρόνοια για τουε πολλούς και όχι για τους λίγους.

«Θα συμφωνήσουμε με την αξιωματική αντιπολίτευση για τις τρεις αυτές λέξεις: δουλειές, δουλειές, δουλειές. Αλλά για όλους, όχι για λίγους. Όσο για τις πομφόλυγες περί ιδεοληψιών και κρατισμού, κανείς πια δεν τις πιστεύει. Γιατί πράγματι, η κατάσταση δεν...πήγαινε άλλο. Και η χώρα έχει πια άλλη κυβέρνηση και άλλη πολιτική για να την αντιμετωπίσει», σημειώνει στην απάντησή του για τη ΝΔ το υπουργείο Υποδομών.

Σχετικές ειδήσεις