ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Νικολόπουλου για εξαίρεση ΑμεΑ από τον ΕΝΦΙΑ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση Νικολόπουλου για εξαίρεση ΑμεΑ από τον ΕΝΦΙΑ

Με επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε σήμερα, Τρίτη (09/08/2016), στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας και πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε.) Νίκος Νικολόπουλος, ζητά την πλήρη απαλλαγή των Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) από την καταβολή του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ. Νικολόπουλου έχει ως εξής:

«ΕΡΩΤΗΣΗ
Αρ.Πρ.:7299/26/07/16
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

«Θέμα: «Η Ε.Σ.Α.μεΑ. ζητάει την εξαίρεση ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω που δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, από την προϋπόθεση που αφορά σε τόκους καταθέσεων και αναφέρεται στο άρθρο 49 σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών»

H Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, ενημέρωσε το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος για την επιστολή που απέστειλε με Αρ.Πρωτ. 1114, με την οποία ζητάει την εξαίρεση ατόμων με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω που δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, από την προϋπόθεση που αφορά σε τόκους καταθέσεων και αναφέρεται στο άρθρο 49 σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών.

Για την δικής σας ενημέρωση αλλά πρωτίστως για τις άμεσες ενέργειες, έτσι ώστε να αποκατασταθεί αυτή η αδικία , σας κοινοποιούμε συνημμένα την επιστολή και σας καλούμε να απαντήσετε ξεκάθαρα:

Θα εξαιρεθούν τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω που δικαιούνται πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, από την προϋπόθεση που αφορά σε τόκους καταθέσεων και αναφέρεται στο άρθρο 49 σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών;

Συνημμένα : Η επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ., με Αρ.Πρ.: 1114.

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος»

Σχετικές ειδήσεις