ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εφαρμογή των αποφάσεων για το EFSF ζήτησε ο Βενιζέλος

Εφαρμογή των αποφάσεων για το EFSF ζήτησε ο Βενιζέλος
Την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών...

Την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου για την Ελλάδα ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης.

Αντικείμενο της τηλεδιάσκεψης αποτέλεσε η πορεία εφαρμογής των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής, και ιδιαίτερα όσον αφορά το σκέλος της εμπλοκής των ιδιωτών στο νέο πρόγραμμα βοήθειας.

Στην τηλεδιάσκεψη, πέραν του κ. Βενιζέλου, έλαβε μέρος ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο ευρωπαίος Επίτροπος Όλι Ρεν, ο επικεφαλής του IIF, Τσαρλς Νταλλάρα, ο επικεφαλής του EFSF Κλάους Ρέγκλινγκ και ο πρόεδρος της Οικονομικής και Νομισματικής Επιτροπής της ΕΕ, Βιτόριο Γκρίλλι.

Κατά τις συνομιλίες διαπιστώθηκε η κοινή αντίληψη ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης και γρήγορη εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, επεσήμανε ότι η εφαρμογή των αποφάσεων έχει ιδιαίτερη σημασία, ιδιαίτερα την κρίσιμη χρονική περίοδο που διανύουμε, καθώς το μήνυμα που θα στείλει η ευρωζώνη δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά βρίσκεται σε άμεση σχέση με την ικανότητά της να στηρίξει το ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος, έχει ιδιαίτερη σημασία να εφαρμοστούν γρήγορα και ολοκληρωμένα οι αποφάσεις για το νέο ρόλο του EFSF.

Διαβάστε περισσότερα στο newscode.gr