ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - Νικολόπουλος: Οι βαρόνοι των ΜΜΕ δεν συναισθάνονται την δεινή θέση τους

Τηλεοπτικές άδειες - Νικολόπουλος: Οι βαρόνοι των ΜΜΕ δεν συναισθάνονται την δεινή θέση τους

«Οι βασιλιάδες και οι βαρόνοι της στρεβλής ενημέρωσης κατεδείχθη ότι κατά την “παρέλαση” τους από την εξεταστική επιτροπή ότι είναι “γυμνοί”. Οι βαρόνοι και οι νταβατζήδες δείχνουν να μην συναισθάνονται την σημερινή δεινή θέση τους, στην αίθουσα της εξεταστικής Επιτροπής, που ασχολείται με τις θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ», υπογραμμίζει σήμερα, Πέμπτη (01/09/2016) σε γραπτή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος (ΧΡΙ.Κ.Ε.) και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νκολόπουλος, με αφορμή την κατάθεση του υιού του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη, στην Επιτροπή για τα «θαλασσοδάνεια».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κ. Νικολόπουλου έχει ως εξής:

«Αρνούνται να συνεισφέρουν στην έρευνα που αποφάσισε η συντριπτική πλειοψηφία της βουλής των Ελλήνων για τα δάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων. Και όχι μόνο, αλλά ψευδορκούν και ψευδομαρτυρούν , άλλοτε εμφανιζόμενοι ως αμνήμονες και ενίοτε ως τελούντες υπό δικαστική αντίληψη.
Κάποιοι εμφανίζονται και με ύφος χιλίων “καρδιναλίων”, κάποιοι “αυτοδημιούργητοι” υβρίζοντες και απειλούντες τους αντιπροσώπους του λαού μέσα στον Ναό της Δημοκρατίας;

Όσον αφορά την κατάθεση του υιού του Σταύρου Ψυχάρη, από την αρχή φάνηκε τι ήθελε να αποφύγει ο κ. Παναγιώτης Ψυχάρης, όταν δήλωσε: «Αρνούμαι νομίμως να καταθέσω οτιδήποτε σχετικό με τις τραπεζικές δανειοδοτήσεις του ΔΟΛ, γιατί ο πατέρας μου έχει λάβει την ιδιότητα του κατηγορουμένου...

Έτσι λοιπόν ο κ. Π. Ψυχάρης αντί, έστω και την ύστατη ώρα, να αντιληφθεί ότι ο κλοιός έχει σφίξει επικίνδυνα για τους “επιβήτορες” της ενημέρωσης, προσπάθησε να συσκοτίσει τόσο εμένα, όσο και τους συναδέλφους μου – μέλη της επιτροπής.

Ο κ. Π. Ψυχάρης “οχυρώθηκε” αρχικά πίσω από τον κώδικα της ποινικής δικονομίας και υποστήριξε ότι έχει το δικαίωμα να μην καταθέσει, ωστόσο διά της ..... σιωπής του επιβεβαίωσε απλά την αδυναμία του να μην απαντήσει σε καταλυτικά και καυτά ερωτήματα. Όπως εάν τα τελευταία έξι χρόνια έχουν γίνει μειώσεις προσωπικού που φτάνουν και τους 600 καθώς επίσης εάν έχουν γίνει περικοπές μισθών.

Άβολη η θέση Ψυχάρη όταν κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για τα δάνεια Μega

Έτσι, λίγο αργότερα άρχισε να δίνει, εξωραϊστικού τύπου απαντήσεις, όπως : “Είμαστε καθ’ όλα εντάξει προς το κράτος. Το θέμα της μισθοδοσίας είναι κάτι μεταξύ υμών και ημών..... Ίσως να υπάρχουν κάποιες καθυστερήσεις...”.
Η διάψευση της απάντησης του δόθηκε από έναν ογκώδη φάκελο που κατέθεσα, όπου με έγγραφα καταγράφεται ότι έχουν “παρακρατηθεί χρήματα αδικαιολογήτως και έχει γίνει προσφυγή στο ΣΕΠΕ και η απόφαση της εργατικής διαφορά, υποχρεώνει τον ΔΟΛ να τις καταβάλλει άμεσα.....” Η άβολη και δεινή θέση του κ. Παναγιώτη Ψυχάρη αποκαλύφθηκε όταν ερωτήθηκε εάν με διαγωνισμό απέκτησε άδεια το mega και πόσα εκατομμύρια κατέβαλε στο κράτος.
Ο μάρτυς Ψυχάρης έδωσε την εξής ψευδέστατη απάντηση: “Θα σας γελάσω. Προφανώς, φαντάζομαι, αυτό ισχύει και για όλα τα κανάλια¨. Και μετά την επιμονή μου παραδέχτηκε : “Όντως δεν σας απάντησα...”
Και έτσι μένει να μάθουμε για το πόσα λεφτά έχασε το κράτος και ζημιώθηκαν οι Έλληνες από τα ποσά που θα καταβάλλουν οι νέοι καναλάρχες.

Ο Ψυχάρης με εξυπναδίστικη στάση προσπάθησε να μην απαντήσει στις ερωτήσεις

Ειδικότερα, για το mega, όταν του υπενθύμισα τα όσα ο συνεταίρος του κ. Μπόμπολας κατέθεσε στην εξεταστική δηλαδή: “ότι οι τράπεζες έδιναν δάνεια χωρίς εγγυήσεις γιατί είχαν πολλά κεφάλαια” ρωτώντας τον εάν αυτά ίσχυαν και για τον ΔΟΛ ο μάρτυς ακολούθησε μία εξυπναδίστικη τακτική, που ακολουθούν τα μικρά παιδιά ή όσοι κάτι θέλουν να κρύψουν, λέγοντας χαρακτηριστικά : ”Ότι ο κ. Μπόμπολα είναι ένας από τους τους χιλιάδες συνεταίρους από το χρηματιστήριο που έχει στο mega”... και άρα ποιος είναι ο Μπόμπολας;

Και έτσι αναγκάστηκα εγώ να ρωτάω και εγώ να απαντάω στα ερωτήματα όπως:

Στις 18-12-2012 υπογράφτηκε μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων και προωθήθηκε ομολογιακό δάνειο ύψους 100.000.000 ευρώ παρά κάτι στο MEGA, τυπικά στην εταιρεία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ από τις εξής τράπεζας: ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ALPHA, ΕΘΝΙΚΗ, EUROBANK, ΕΜΠΟΡΙΚΗ και Τράπεζα Κύπρου, με εγγύηση κάμποσες ταινίες.

Αξίζει να πούμε, στην ταινιοθήκη υπάρχει και η τηλεοπτική σειρά του κ. Μαμαλάκη που εκτιμήθηκε 28.000.000 ευρώ. Δηλαδή, σήμερα που το MEGA πνέει τα λοίσθια και δεν πήρε μέρος στον διαγωνισμό θα βγουν στο σφυρί οι εκπομπές Μαμαλάκη και θα τρέξουν όλοι οι καινούριοι καναλάρχες για να τις αγοράσουν δίνοντας 28.000.000 ευρώ». Αυτής της ποιότητας είναι οι εγγυήσεις. Και αξίζει επίσης να πούμε ότι το ομολογιακό δάνειο, λοιπόν, έγινε για την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων μη εξυπηρετούμενων οφειλών. Και το ερώτημα είναι: Αυτό το αιτηθήκατε εσείς, κύριε Ψυχάρη στις τράπεζες ή σας το πρότειναν οι ίδιες;

Έπαιρνα δάνεια χωρίς... εξασφαλίσεις!!!

Και ο κ. Ψυχάρης είπε : “Τα δάνεια του ΤΗΛΕΤΥΠΟΥ ήταν και είναι πάντα εξυπηρετούμενα”.
Τα λεγόμενα του υιού Ψυχάρη τα διαψεύδει από την πρώτη σελίδα της επιστολής που έστειλε στην Εξεταστική 27-05-2016 ο δικηγόρος της ΑΕ κ. Αν. Κωνσταντινίδης, ο οποίος αποκαλύπτει ότι : «Σκοπός του δανείου ήταν η αναδιάρθρωση του υφιστάμενου βραχυπρόθεσμου και μακροπρόθεσμου δανείου που έως τότε ήταν χωρίς εξασφαλίσεις για τις τράπεζες».

«Ήταν χωρίς εξασφαλίσεις για τις τράπεζες»

Και ακόμα η έκθεση που έχουμε στα χέρια μας του ανεξάρτητου ορκωτού ελεγκτή στις 10-03-2014, αναφέρει : “Για την οικονομική θέση της εταιρείας υπό την επωνυμία «ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Ανώνυμη Εταιρεία» εφίσταται η προσοχή και η αμφιβολία για την ικανότητα την εν λόγω εταιρείας να συνεχίσει τη δραστηριότητά της».

Και όταν ο κ. Ψυχάρης ρωτήθηκε : Αυτά όλα εσείς τα ξέρατε; Και αν τα ξέρατε, εσείς μήπως συνεργούσατε ως ηθικός αυτουργός σε μια τέτοια κατάσταση;

Μήπως οι τράπεζες παρά τα ανωτέρω έδιναν δάνεια με κάποια ανταλλάγματα ; Θα μιλήσω ξεκάθαρα μου κάνει εντύπωση η πολιτική στροφή των μέσων ενημέρωσης του ΔΟΛ και τούτο γιατί από μικρός που ήμουν στην ΜΑΚΙ, στην ΟΝΝΕΔ, στην ΔΑΚΕ στην ΝΔ θυμάμαι ότι ΤΟ ΒΗΜΑ και ΤΑ ΝΕΑ ήταν εφημερίδες της αντιπάλου παρατάξεως. Τώρα τα νέα μνημονιακά χρόνια βλέπω ότι “ΤΑ ΝΕΑ” έγινε το “λάβαρο” της παράταξης του Σαμαρά και του Μητσοτάκη. Και για αυτό σας ερωτώ μήπως αυτό είναι το αντάλλαγμα;

Προσέξτε κάτι πολύ χαρακτηριστικό. ένα τελευταίο. Χθες, η δεξιά εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έγραψε: «Τα mails της προδοσίας, οι εντολές του ΔΝΤ και της EUROSTAT προς τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου: “Αλλοιώστε γρήγορα και με εχεμύθεια το έλλειμμα”».

Και κοιτάξτε τώρα τι γράφουν ΤΑ ΝΕΑ, Για να δούμε μήπως έχει αξία. Γι’ αυτό το λέω : «Η επίτροπος λέει ότι ο Ανδρέας Γεωργίου έβαλε τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία στον ίσιο δρόμο. Έχει καμιά σχέση λέτε αυτή η αλλαγή γραμμής»

(Χαρακτηριστικό διάλογος από την εξέταση)

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ (Μάρτυς): Ποια ήταν η πρώτη εφημερίδα;
ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Ήταν η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Της Κεντροδεξιάς δεν είναι; Έτσι νομίζω.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΥΧΑΡΗΣ (Μάρτυς): Δεν είμαι σίγουρος.

Και το ερώτημα παραμένει: Μήπως αυτό ήταν το αντάλλαγμα; Εάν στην Αμερική υπήρχε μία τέτοια αποκάλυψη σαν του Μ. Κοττάκη τι θα συνέβαινε κ. Ψυχάρη;

Τέλος, ενδεικτική της νοοτροπίας του κ. Ψυχάρη ήταν όλες οι ασαφείς απαντήσεις του γύρω από την αποπληρωμή των δανείων του mega.

Ακόμα και στο ευθύ ερώτημα: «Και τώρα που αποφασίσατε να κλείσετε το mega τα δάνεια του θα τα πληρώσει ο Ελληνικός λαός;».

Όμως ευτυχώς οι τραπεζικές στρόφιγγες για τα κόμματα και τα ΜΜΕ έχουν κλείσει. Και οι νταβατζήδες που ξεζούμιζαν το λαό, ένας – ένας, καλούνται πλέον από την Δικαιοσύνη και θα επιστρέψουν τα δανεικά που φτωχοποίησαν την Ελλάδα, θέλοντας και μη.

Οι τράπεζες κατέθεσαν ότι τα δάνεια έχουν σοβαρότατα προβλήματα από την στιγμή που οι μέτοχοι του Mega δεν προχώρησαν στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Και για τούτο προχωρούν οι οικονομικοί εισαγγελείς στις δεσμεύσεις της κινητής και ακίνητης περιουσίας πολλών εκ των καναλαρχών και μεγαλο-εκδοτών που οι επιχειρήσεις του έχουν πνιγεί στα θαλασσοδάνεια αλλά οι ίδιοι εξακολουθούν να ζουν σαν «μαχαραγιάδες» μη αντιλαμβανόμενοι ότι είναι υποψήφια μέλη του κρατικού ιδρύματος του Κορυδαλλού.

Ένα είναι δεδομένο ότι τα 179 εκ του ΔΟΛ και τα 115 της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ – mega με ακάλυπτους κινδύνους 106 εκ. και προβλέψεις για απώλεια 130 εκ. , με καταγγελμένα όλα του τα δάνεια από τις τράπεζες ο κ. Ψυχάρης και η παρέα του όσα ψέματα και αν πουν ας συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να εξοφλήσουν τα δάνεια τους φέρνοντας πίσω τα χρήματα από τους «παραδείσους» των off shore όπως οι λίστες Λαγκάρντ, Μποργιάνς μας πληροφορούν».

Σχετικές ειδήσεις