ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κωνσταντοπούλου: Τα μνημόνια οδηγούν σε απόγνωση χωρίς προηγούμενο

Κωνσταντοπούλου: Τα μνημόνια οδηγούν σε απόγνωση χωρίς προηγούμενο

Για την Επιτροπή η οποία διερεύνησε το θέμα του χρέους, τη στάση του ΔΝΤ και την κατάσταση στην οποία έχουν οδηγήσει την κοινωνία τα μνημόνια, αναφέρθηκε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, σε φεστιβάλ που έγινε στο Μπενικάσιμ, στην Ισπανία.

«Τα μέτρα λιτότητας οδήγησαν στην καταβύθιση της ελληνικής οικονομίας, που συρρικνώθηκε κατά ένα 25% και πλήττει τα βασικά δικαιώματα των πολιτών» ανέφερε η κυρία Κωνσταντοπούλου.

«Είναι μια κατάσταση που έχει οδηγήσει σε απόγνωση χωρίς προηγούμενη». Ο δείκτης της ανεργίας μεταξύ των νέων έχει φτάσει στο 65%, στο 72% για τις νέες γυναίκες, προκαλώντας μια διαρροή ειδικευμένου δυναμικού πάνω από 300.000 επιστημόνων. Τα μισά παιδιά και οι μισοί συνταξιούχοι ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας. Αυτή η κοινωνική διάλυση εξωραΐζεται από την προπαγάνδα των μέσων ενημέρωσης», πρόσθεσε.

Όπως ανέφερε «παρά την ποιότητα του έργου της Επιτροπής και της απήχησης που είχε στο λαό, ο Αλέξης Τσίπρας ποτέ δε χρησιμοποίησε τα αποτελέσματά της απέναντι στους δανειστές. Η χρησιμοποίηση του έργου της επιτροπής θα επέτρεπε κατ' αρχήν μια αναστολή της πληρωμής του χρέους και τη δημιουργία ενός μετώπου δυνάμεων ευνοϊκού προς την Ελλάδα. Μόνο όταν ληφθούν αυτά τα μέτρα αυτοάμυνας οι πιστωτές κάθονται στο τραπέζι να διαπραγματευτούν».

Στην εκδήλωση μίλησε και ο Ερίκ Τουσέν, εκπρόσωπος του Διεθνούς Δικτύου της Επιτροπής για την διαγραφή του παράνομου χρέους και επιστημονικός συντονιστής της Επιτροπής Αλήθειας για το Ελληνικό Χρέος «Ένα παράνομο χρέος δεν πρέπει να αποπληρώνεται, οι κυβερνήσεις πρέπει να αντιστέκονται απέναντι στους πιστωτές».

Σχετικές ειδήσεις