ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΔΕΘ 2016 - Λαφαζάνης: Νεομνημονιακός ο Τσίπρας, ορκισμένος μνημονιοφύλακας ο Μητσοτάκης

ΔΕΘ 2016 - Λαφαζάνης: Νεομνημονιακός ο Τσίπρας, ορκισμένος μνημονιοφύλακας ο Μητσοτάκης

«Ουσιώδης προϋπόθεση, για να μπει τέλος στα μνημόνια είναι η έξοδος της χώρας από τη “γερμανική φυλακή” της Ευρωζώνης και το πέρασμα σε εθνικό νόμισμα, το οποίο είναι η βιώσιμη και ρεαλιστική προοπτική», τόνισε σήμερα, Τρίτη (13/09/2016) ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ) Παναγιώτης Λαφαζάνης, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 81η ΔΕΘ.

Ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το ότι η Ελλάδα έχει ένα νεομνημονιακό πρωθυπουργό που λέει με τη μεγαλύτερη ευκολία ψέματα, όπως τον Τσίπρα, και έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης αδίστακτα νεοφιλελεύθερο και ορκισμένο μνημονιοφύλακα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, συνιστά δυστύχημα και κατάντημα για τη χώρα. Εμείς είμαστε εδώ για να διακηρύξουμε για άλλη μία φορά, ότι η χώρα δεν πρέπει να εφαρμόσει άλλα μνημόνια, να βάλει τέλος στα μνημόνια και τη μνημονιακή υποδούλωση. Να βάλουμε τέλος στη λιτότητα, τη φορολεηλασία, την ανεργία, στο ξεπούλημα της χώρας και στην εθνική υποτέλεια».

Αναφερόμενος στις παρουσίες των πολιτικών αρχηγών στη ΔΕΘ ο κ. Λαφαζάνης είπε ότι «η ΔΕΘ πάει να καταγραφεί, αν δεν έχει ήδη καταγραφεί, ως ένας χώρος πολιτικού ψεύδους και πολιτικής εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Η ΔΕΘ πάει να καθιερωθεί ως το ραντεβού που δίνουν κάθε Σεπτέμβρη οι πολιτικοί αρχηγοί με την κοροϊδία, την παραπλάνηση και την απάτη, προκειμένου να γίνουν πρωθυπουργοί ή για να παραμείνουν στον πρωθυπουργικό θώκο».

Ειδικά για τον κ. Τσίπρα τον κατηγόρησε, ότι «είπε χοντρά ψέματα» στην 81η ΔΕΘ. Ότι έχει υποστεί «πλήρη μετάλλαξη», η οποία είναι «παροιμιώδης» και ίσως χωρίς προηγούμενο σε παγκόσμιο επίπεδο. Τώρα, για τον κ. Τσίπρα, το μνημόνιο δεν είναι αναγκαίο κακό, αλλά το «ευαγγέλιο» και το «όχημα», για μια δίκαιη ανάπτυξη, επισήμανε ο κ. Λαφαζάνης.

Για τη Λαϊκή Ενότητα είπε, ότι δεν είναι απλώς μία δύναμη διαμαρτυρίας, αλλά, κυρίως, μία πολιτική δύναμη ρεαλιστικής και βιώσιμης εναλλακτικής προοπτικής για τη χώρα. «Το δίλημμα για τη χώρα δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ. Αυτό είναι η καταστροφή. Στην πραγματικότητα οι πολίτες έχουν να διαλέξουν ανάμεσα στα μνημόνια και την επιβίωση της χώρας και το μέλλον των παιδιών τους», υπογράμμισε.

Εξέφρασε την εκτίμηση, ότι έτσι κι αλλιώς η χώρα θα πάει σε εθνικό νόμισμα και το θέμα είναι να μην πάει ξεπουλημένη και με τον λαό της εξαθλιωμένο. Στις 5 το απόγευμα ο κ. Λαφαζάνης θα συναντηθεί με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo και τους εργαζόμενους σε αυτή, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφθεί περίπτερα.

Σχετικές ειδήσεις