ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας: Κι εγώ συνταξιούχος είμαι - Έγινε υπερβολική χρήση χημικών

Τόσκας: Κι εγώ συνταξιούχος είμαι - Έγινε υπερβολική χρήση χημικών

«Λάθος» χαρακτήρισε τα χημικά που εκτοξεύτηκαν από τα ΜΑΤ κατά των συνταξιούχων, ο υπουργός Προστασίας, Νίκος Τόσκας, κάνοντας λόγο για «υπερβολική χρήση» χωρίς και πάλι να αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.

Ο Νίκος Τόσκας μιλώντας στο ραδιόφωνο του Real FM χαρακτήρισε τα χθεσινά επεισόδια ως «μία πολύ δύσκολη κατάσταση».

«Είμαι ξεκάθαρος, δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων. Ήταν υπερβολική η χρήση αυτή, γίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Βέβαια, και με ώθηση να αντιμετωπίσουν αυτούς τους ανθρώπους δεν μπόρεσαν», είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Τόσκας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε πως και ο ίδιος είναι επίσης συνταξιούχος και συνέχισε λέγοντας, «Ζήτησαν να δουν τον πρωθυπουργό, τους επετράπη να δουν κάποιο υπουργό, γιατί έλειπε εκείνη την ώρα ο πρωθυπουργός, δεν ήθελαν κι έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια. Σε ό,τι αφορά το δίκιο και εγώ συνταξιούχος είμαι, μην νομίζετε ότι δεν συμμεριζόμαστε τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων, είμαστε στον έκτο χρόνο κρίσης και μνημονίων».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ν. Κακλαμάνη ότι όποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη υποβάλλει και την παραίτησή του, ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη σημείωσε: «Θα ήθελα να ρωτήσω τους υπουργούς των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πόσα δακρυγόνα έπεφταν την εποχή τη δική τους, γιατί έχω μαζί μου τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία μιλάνε για γύρω στα 400 φέτος και γύρω στις 4.000 την εποχή τη δική τους».

«Ούτε ένα δακρυγόνο δεν είναι καλό, γι’αυτό και πήραμε την απόφαση να μην γίνει άλλη φορά χρήση δακρυγόνων απέναντι σε εργαζόμενους ή συνταξιούχους, με ό,τι κινδύνους αυτό περικλείει. Και από το χθεσινό λάθος, βγήκαν διδάγματα και πήραμε αποφάσεις. Θα το τηρήσουμε. Από αυτήν τη στιγμή ισχύει αυτό που είπαμε», δήλωσε ο ίδιος.

Σχετικές ειδήσεις