ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποκλειστικό: Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου κατά Δραγασάκη

Αποκλειστικό: Δυσαρέσκεια στο Μαξίμου κατά Δραγασάκη

Ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ και των υπό διαμόρφωση νέων συσχετισμών στο εσωκομματικό πεδίο που όμως θα καθορίσουν και ενδοκυβερνητικούς συσχετισμούς, ένας ακήρυκτος πόλεμος μεταξύ διαφόρων κέντρων εξουσίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Του καταλογίζουν παιχνίδια με εξωπολιτικά κέντρα…

Και δεν είναι μόνο η μάχη των τάσεων και συνιστωσών. Είναι και η έντονη αντιπαράθεση μεταξύ ιστορικών στελεχών αφενός και ενός πυρήνα συνεργατών του Αλ. Τσίπρα απ’ την άλλη.

Οι πρώτοι δε βλέπουν με καλό μάτι (ίσα- ίσα, το αντίθετο…) τη μεγάλη ισχύ που έχει αποκτήσει το στενό επιτελείο Τσίπρα, ενώ οι συνεργάτες του πρωθυπουργού αντιδρούν στα «παιχνίδια με εξωπολιτικά κέντρα» που καταλογίζουν σε ιστορικά στελέχη.

Έτσι παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον η υπόγεια αλλά εντονότατη κόντρα μεταξύ Μαξίμου και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη.

Στην ουσία ο Γ. Δραγασάκης βρίσκεται απέναντι από στελέχη συνεργάτες του πρωθυπουργού, οι οποίοι του καταλογίζουν αυτονόμηση σε κινήσεις και πρωτοβουλίες του.

Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι στελέχη διαφόρων τάσεων (προεδρικοί, «53» κ.α.) καταλογίζουν στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ότι κάνει παιχνίδι με στόχο να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση για τη θέση του πρωθυπουργού, σε περίπτωση που οι εξελίξεις τρέξουν ανεξέλεγκτα και χρειαστεί μια κυβέρνηση ευρέος φάσματος.

Ένα σενάριο –επισημαίνουμε- που προωθούν πράγματι διάφορα εξωπολιτικά κέντρα (μιντιακά, επιχειρηματικά) και το οποίο δεν βλέπουν αρνητικά και κέντρα εκτός Ελλάδας.

Τώρα, το αν πράγματι ο Γ. Δραγασάκης συμμετέχει σε αυτό το σενάριο, είναι ζητούμενο. Ωστόσο αυτό το επιχείρημα το αξιοποιούν σε κάθε περίπτωση οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι.

Υπενθυμίζουμε, ότι στο προηγούμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Δραγασάκης είχε εκλεγεί στην πρώτη θέση κατά την ψηφοφορία για την Κ.Ε. Και θα έχει ενδιαφέρον, τι θα γίνει την Κυριακή στην εκλογή της νέας Κ.Ε.

Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι μετά το συνέδριο έρχεται ο ανασχηματισμός.

Κι εκεί θα γίνει σκληρή μάχη, για τη διαμόρφωση των νέων ενδοκυβερνητικών ισορροπιών και συσχετισμών…

Σχετικές ειδήσεις