ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ρήγας: Ανασχηματισμός της κοινωνίας και αναδιανομή του πλούτου οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ

Ρήγας: Ανασχηματισμός της κοινωνίας και αναδιανομή του πλούτου οι στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ

«Το 2ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο συνέδριο αριστερού κόμματος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη ενώ βρίσκεται στην εξουσία», επισήμανε ο γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου στο γήπεδο του Ταε Κβον Ντο.

Ο κ. Ρήγας αναφέρθηκε στη διαδρομή του κόμματος από τον Ιανουάριο του 2015, που κέρδισε τις πρώτες εκλογές, μέχρι σήμερα και είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε να χειριστεί μια πολύ δύσκολη κατάσταση, συγκρούστηκε για πρώτη φορά με τους δανειστές, διαπραγματεύθηκε με σθένος κι έκανε και τακτικές αναδιπλώσεις.

«Δεν μας ταιριάζουν η απογοήτευση και η μελαγχολία. Δεν μας ταιριάζει ούτε μας πρέπει η παραίτηση. Κάναμε δύσκολους συμβιβασμούς όμως ποτέ δεν υποχωρήσαμε από τις αρχές και τα προτάγματα της Αριστεράς», υπογράμμισε και πρόσθεσε πως βασικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ο ανασχηματισμός της κοινωνίας και η αναδιανομή του πλούτου. Να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα να διαμορφώνει και να υλοποιεί αριστερές πολιτικές, να βγάλει τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια. «Οι αγώνες δεν θα πάνε χαμένοι, θα νικήσουμε».

Σε ότι αφορά στο προσφυγικό ο κ. Ρήγας εξήρε το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης και στηλίτευσε τις ακροδεξιές, τις ρατσιστικές και ξενοφοβικές φωνές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει να διαρραγεί από ακραίες φωνές το τεράστιο κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τόνισε και παρατήρησε πως "όσοι φοβούνται ότι θα μολυνθούν από ασθένειες δεν είναι τίποτα λιγότερο από φασίστες". "Υπάρχει χώρος για να σπουδάσουν και να δουλέψουν όλοι μαζί", είπε.

Στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Ρήγας απότισε φόρο τιμής στην Εθνική αντίσταση μια μέρα μετά την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας, ενώ χαιρέτισε την παρουσία ξένων αντιπροσωπειών στο συνέδριο.

Σχετικές ειδήσεις