ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Είμαστε ανοικτοί σε βελτιώσεις στην τροπολογία για τα κανάλια

Τηλεοπτικές άδειες - Παππάς: Είμαστε ανοικτοί σε βελτιώσεις στην τροπολογία για τα κανάλια

Την πρόθεσή του να δεχθεί μέχρι και την τελευταία στιγμή εισηγήσεις ως προς τη βελτίωση και την αλλαγή ρυθμίσεων που αφορούν στην τροπολογία για τα κανάλια εξέφρασε σήμερα, Παρασκευή (21/10/2016) ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

«Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε και βελτιώσεις και αλλαγές εάν προσέλθουν όλοι στο τραπέζι του διαλόγου και στη Βουλή για να συζητήσουμε. Αυτό που δεν μπορεί να γίνει, και ξέρετε, προβλεπόταν και στους προηγούμενους νόμους, ο 4070 του 2012 προβλέπει ρητά ότι σταθμοί μη αδειοδοτημένοι δεν μπορούν να εκπέμπουν, και αυτό νομίζω είναι ακριβώς η εφαρμογή της πρόβλεψης του άρθρου 15 του Συντάγματος που λέει ότι η κατοχή τηλεοπτικού σταθμού σημαίνει και προϋποθέτει την κατοχή αδείας», σημείωσε ο κ. Παππάς, μιλώντας στον ραδιοσταθμό «Real FM» και το Νίκο Χατζηνικολάου.

«Η τροπολογία αυτή είναι ένα βήμα για τη μετάβαση στο νέο τηλεοπτικό τοπίο. Νομίζω ότι μπορούμε και την επόμενη εβδομάδα να κάνουμε τις επαφές να εξαντλήσουμε και τα τελευταία περιθώρια για την εξεύρεση συναινέσεων και να δούμε, να συζητήσουμε όλοι μαζί, ή όσο το δυνατόν περισσότεροι μπορούμε, το πώς μπορούμε να πάμε στην επόμενη φάση», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Ερωτηθείς για το τι θα πράξει η κυβέρνηση, εάν το Συμβούλιο της Επικρατείας κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο 4336/2015 για τις τηλεοπτικές άδειες, ο κ. Παππάς απάντησε: «Εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος δεν θα είναι μια ευχάριστη εξέλιξη για τη Δημοκρατία. Η επιλογή μας δεν μπορούσε να γίνει με το κριτήριο της εξυπηρέτησης κάποιων επιχειρηματικών συμφερόντων. Διότι, υποκριτικά μπαίνει από κάποιους το θέμα της διασφάλισης των θέσεων εργασίας. Να σας εξηγήσω: Θέσεις χάνονταν διαρκώς και θα συνέχιζαν να χάνονται εάν εμείς δεν είχαμε κάνει αυτή την παρέμβαση».

Σχετικές ειδήσεις