ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρέτσος για τηλεοπτικές άδειες: Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές

Κρέτσος για τηλεοπτικές άδειες: Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι δεσμευτικές αλλά όχι και σεβαστές

Ερωτήματα σχετικά με το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση με τις τηλεοπτικές άδειες, με φόντο την επικείμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τη συνταγματικότητα ή μη του νόμου, εγείρει η σημερινή (24/10/2016) τοποθέτηση του γ.γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξής του.

Μιλώντας στον ραδιοσταθμό «North 98» της Θεσσαλονίκης, ο κ. Κρέτσος έδωσε την ακόλουθη απάντηση στο ερώτημα εάν θα υποχρεωθεί η κυβέρνηση να επιστρέψει τα 246 εκατ. ευρώ στους υπερθεματιστές, σε περίπτωση που ακυρωθεί ο νόμος 4336/2015 από το ΣτΕ: «Έρχεται μία απόφαση του ΣτΕ, η οποία ουσιαστικά θα δώσει τα χρήματα σε έχοντες και κατέχοντες και θα επιτρέψει αυτό το καθεστώς που έχει καταδικάσει η έννομη τάξη, ένα καθεστώς που δεν ικανοποιεί τους συνταγματικούς σκοπούς του άρθρου 15, θα τα δώσει πίσω σε έχοντες και κατέχοντες. Είναι, νομίζω, κάτι το οποίο ο καθένας, βέβαια... είπαμε όλες οι αποφάσεις είναι δεσμευτικές. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι και σεβαστές. Δηλαδή, ο καθένας εκφράζει τις δικές του απόψεις επί των αποφάσεων».

«Ο καθένας έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις και βέβαια η Πολιτεία και η συνέχεια της Διοίκησης δεν σταματάνε με μια απόφαση δικαστηρίου», πρόσθεσε ο κ. Κρέτσος, σε μια δήλωση που σίγουρα θα συζητηθεί.

Σχετικές ειδήσεις