ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον ανασχηματισμό

Κρίσιμη σύσκεψη στο Μαξίμου για τον ανασχηματισμό

Την ώρα που το «θέμα Σκουρλέτη», οι «53+», η απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες και η αξιολόγηση έδειχναν να φρενάρουν τον ανασχηματισμό, τις τελευταίες ώρες παρατηρείται μια κινητοποίηση επί του θέματος στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές και ασφαλείς πληροφορίες του Newsbomb.gr, το βράδυ της Τρίτης (25/10) πραγματοποιήθηκε κρίσιμη σύσκεψη στο γραφείο του πρωθυπουργού, με πολύ στενούς συνεργάτες του, προκειμένου να μπουν οι τελευταίες «πινελιές» στον πίνακα του ανασχηματισμού.

Και αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, παρά το… τρολάρισμα τους δημοσιογράφους, επιθυμεί να τελειώσει το θέμα μέχρι το πρωί του Σαββάτου, όταν – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας – θα ανακοινώσει τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης, η οποία μάλιστα αναμένεται να ορκιστεί αμέσως χωρίς άλλο χάσιμο χρόνο, αφού τα τρέχοντα και ανοιχτά ζητήματα της Ελλάδας είναι κάτι περισσότερο από… καυτά.

Ο πρωθυπουργός περιμένει μάλιστα στην επιστροφή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου από τη Θεσσαλονίκη, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

Στο μεταξύ, μαζί με απόλυτα έμπιστους συνεργάτες του, ετοιμάζουν τις τελευταίες… καραμπόλες, αφού μόνο τυχαία εξάλλου δεν μπορεί να θεωρηθεί η σημερινή έκτακτη επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται πάντως εν μέσω διασταυρωμένων πυρών, αφού καλείται να αποφασίσει ποιες ενδοκομματικές φωνές θα… ικανοποιήσει, με τους «53+» να βρίσκονται στα κάγκελα αφήνοντας σε κάθε ευκαιρία αιχμές για τη μνημονιακή… φόρα που έχει πάρει η κυβέρνηση.

Η διαμάχη μάλιστα παλιάς και νέας «φρουράς», ως προς την ιδεολογική κατεύθυνση του κόμματος που έχει παρεκκλίνει από την Αριστερά, μαίνεται αδυσώπητη.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση θεωρεί ότι στόχος επιφανών στελεχών του κόμματος είναι η μετακίνηση του ΣΥΡΙΖΑ όλο και πιο «δεξιά», με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση της εξουσίας, όπως τους κατηγορούν.

Και μπορεί από το Συνέδριο ο πρωθυπουργός να φάνηκε διατεθειμένος να «σκουπίσει» την… παλιοσειρά του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αντιλήφθηκε γρήγορα πως κάτι τέτοιο μόνο εύκολο δεν είναι, προσπαθώντας έτσι να καταλήξει στο κατάλληλο μίγμα.

Ενδεικτικό είναι άλλωστε πως ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τζανακόπουλος, γλίτωσε την τελευταία στιγμή το… πατατράκ, καταλαμβάνοντας την 40ή θέση στη σταυροδοσία για την Κεντρική Επιτροπή, από την 22η θέση που είχε φτάσει στο συνέδριο του 2013, ωστόσο ο Τσίπρας τον συμπεριέλαβε στην πρότασή του για την Πολιτική Γραμματεία και εξελέγη…

Διαβάστε επίσης: Τι ζήτησε ο Καμμένος από τον Τσίπρα για τον ανασχηματισμό

Και συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι νωρίτερα συνεδρίασε και το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι αυτό είναι και το νέο κομματικό όργανο με πολιτικές αρμοδιότητες, που αποτελεί μέρος της Πολιτικής Γραμματείας.

Βασικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης, με εισηγητή το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου και υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Σχετικές ειδήσεις