ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας η μείωση της φορολογίας κατά 2 δισ. ευρώ

Μητσοτάκης: Δέσμευσή μας η μείωση της φορολογίας κατά 2 δισ. ευρώ

Για μία ακόμη φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι το μόνο που θα πει στον ελληνικό λαό είναι η αλήθεια ενώ δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας κατά 2 δις. ευρώ.

«Το 90% των Ελλήνων πιστεύει ότι η χώρα κατευθύνεται προς τη λάθος κατεύθυνση. Οι πολίτες είναι επιφυλακτικοί με το πολιτικό σύστημα. Στόχος μας είναι να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη. Ο τρόπος που θα το πετύχουμε είναι λέγοντας την αλήθεια. Πολλές φορές, όσα λέμε κάνουν τους πολίτες να αισθάνονται άβολα. Δεν θέλουμε να υποσχεθούμε πράγματα που δεν μπορούμε να πραγματοποιήσουμε. Αυτό ακριβώς έκανε ο κ. Τσίπρας». Με αυτή τη φράση ο Κυριάκος Μητσοτάκης οριοθέτησε αυτό που έχει ονομάσει ως «Συμφωνία Αλήθειας» με τους πολίτες κατά τη σημερινή συνάντησή του με ξένους δημοσιογράφους στα γραφεία του κόμματος στην οδό Πειραιώς.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επεσήμανε και πάλι την ανάγκη για δομικές μεταρρυθμίσεις στην ελληνική οικονομία στο πλαίσιο των οποίων εντάσσονται οι ιδιωτικοποιήσεις και η μεταρρύθμιση της λειτουργίας του δημοσίου τομέα. «Ο δημόσιος τομέας πρέπει και μπορεί να γίνει πιο αποδοτικός και λιγότερος συνδεδεμένος με την πολιτική εξουσία», υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όσον αφορά το μείγμα της οικονομικής πολιτικής που θα ακολουθήσει η Νέα Δημοκρατία όταν γίνει κυβέρνηση, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε για μείωση της φορολογίας κατά 2 δισ. ευρώ, τα οποία ωστόσο θα εξοικονομηθούν από συγκεκριμένες περικοπές δαπανών.

Από την ατζέντα της συνάντησης με τους εκπροσώπους του ξένου Τύπου δεν έλειψαν και οι αναφορές του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στο προσφυγικό, για το οποίο ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η συμφωνία Ευρώπης-Τουρκίας είναι εύθραυστη ενώ παράλληλα προειδοποίησε ότι η κατάσταση στα ελληνικά νησιά είναι οριακή.

Σχετικές ειδήσεις