ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικό Συμβούλιο στο Μαξίμου για τις τηλεοπτικές άδειες: Τέλος οι υπεκφυγές

Πολιτικό Συμβούλιο στο Μαξίμου για τις τηλεοπτικές άδειες: Τέλος οι υπεκφυγές

Αποφασισμένη για αντεπίθεση στη Βουλή εμφανίζεται η κυβέρνηση μετά την απόφαση του ΣτΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά.

Σε εξέλιξη είναι στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Στο στόχαστρο του Μαξίμου μπαίνει η ΝΔ για την οποία αφήνει να εννοηθεί ότι δεν επιθυμεί τη συγκρότηση του ΕΣΡ.

«Οι υπεκφυγές και τα προσχήματα έχουν τελειώσει», τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου. «Την Δευτέρα θα γίνει σαφές αν η Ν.Δ. ενδιαφέρεται για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ή για την διαιώνιση της αυθαιρεσίας», προσθέτει σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο.

Όπως σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου, «αν πράγματι η Ν.Δ. υποστηρίζει πραγματικά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ με τις πλήρεις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, δεν έχει παρά να σταματήσει το κρυφτό με τους θεσμούς και να προσέλθει, την Δευτέρα στις 5 μ.μ. στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με διάθεση να συμβάλει στην συγκρότησή του».

Η κυβέρνηση επισημαίνει ότι η απόφαση του ΣτΕ «είναι δεδομένη και μας δεσμεύει όλους, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. Γι αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία».

Και καταλήγει: «Εκτός αν η Ν.Δ. δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της, αλλά για την με κάθε τρόπο παρακώλυση της συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μην ρυθμιστεί ποτέ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Κυριακή κοντή γιορτή. Την Δευτέρα όλος ο ελληνικός λαός θα έχει καταλάβει, πλέον, τι ακριβώς επιθυμεί και επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης».

Σχετικές ειδήσεις