ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαλάφας: Δεν ηττηθήκαμε απο το ΣτΕ

Μπαλάφας: Δεν ηττηθήκαμε απο το ΣτΕ

«Η ενότητα του λαού, η ενότητα των πολιτικών, των στρατιωτικών της Εκκλησίας, του συνόλου των Ελλήνων και του Ελληνισμού γενικότερα, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάνε τα πράγματα σε καλύτερη κατεύθυνση για να πάνε τα πράγματα μπροστά», διαμήνυσε από τα Ιωάννινα ο Γιάννης Μπαλάφας.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών ο οποίος εκπροσώπησε τη κυβέρνηση στις επετειακές εκδηλώσεις, μετά το τέλος της παρέλασης επικαιροποίησε τα μηνύματα του έπους του 1940 και δήλωσε ότι νιώθει τυχερός που εισέπραξε από τα Ιωάννινα το συναίσθημα της εθνικής ομοψυχίας.

Επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η ενότητα των Ελλήνων και των Ελληνίδων και του ελληνισμού γενικότερα σε αυτές τις δύσκολες περιόδους που περνάει η χώρα μας και ο λαός, σε αυτή την ταραχώδη περίοδο για όλη την ευρύτερη περιοχή.

Ακόμη το κυβερνητικό στέλεχος τόνισε ότι «ο συνδυασμός της αυτοθυσίας, της αυταπάρνησης και της ενότητας έδωσε τότε καρπούς και νίκες».

Ο ίδιος εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι και σήμερα μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι «πως αυτό το μείγμα του αγώνα και της ενότητας μπορεί να δώσει επιτυχίες και νίκες στην πατρίδα και στον λαό».

Σε ό,τι αφορά τους άταφους Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται στα αλβανικά βουνά ο Γιάννης Μπαλάφας ερωτηθείς σχετικά απάντησε: «Είναι χρέος μας και πρέπει να το ξεπληρώσουμε», ενώ ερωτηθείς εάν συνιστά πολιτική ήττα για την κυβέρνηση η απόφαση του ΣτΕ, δήλωσε:

«Όχι» και επισήμανε ότι δεν αισθάνεται ηττημένος, προτρέποντας «λόγω της ημέρας να σταθούμε στα μηνύματα της εθνικής επετείου».

Σχετικές ειδήσεις