ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρέτσος: Εκβιάστηκαν όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών

Κρέτσος: Εκβιάστηκαν όσοι ενεπλάκησαν στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών
Για εκβιασμό σε βάρος όσων είχαν εμπλοκή στη διαδικασία της αδειοδότησης των καναλιών έκανε λόγο ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος σε συνέντευξή του.

Ειδικότερα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του «Ε», ο κ. Κρέτσος κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση είναι θύμα τους τελευταίους οκτώ μήνες της μιντιακής τρομοκρατίας και τόνισε ότι δεν ήταν μόνο οι δικαστές αυτοί που εκβιάστηκαν, αλλά και όλοι οι δημόσιοι λειτουργοί που ενεπλάκησαν στη διαδικασία.

Ο κ. Κρέτσος, υποστήριξε ότι ο νόμος Παππά ήταν ο πιο φιλικός νόμος για το ΕΣΡ ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι «μόνο στην κακομοίρα την ΕΡΤ έπεσε μαύρο».

Από τη συζήτηση δεν έλειψαν και οι αναφορές στη ρύθμιση που θα φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση, σε αντικατάσταση του νόμου Παππά, με τον Γενικό Γραμματέα ενημέρωσης να υποστηρίζει ότι μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός, ακόμα και αν συμφωνούν οι άλλοι ότι τα κανάλια πρέπει να εκπέμπουν δωρεάν, η κυβέρνηση δεν θα το επιτρέψει. «Ο νόμος θα προβλέπει ότι θα υπάρχει αντίτιμο για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας, ελπίζουμε ότι θα γίνει γρήγορα ο διαγωνισμός από το ΕΣΡ και δεν θα υπάρξει 2ος χρόνος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρέτσος.

Ωστόσο διευκρίνισε ότι ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί το τίμημα, αλλά συμπλήρωσε ότι ως μέτρο θα χρησιμοποιηθεί ο διαγωνισμός που ακυρώθηκε από το ΣτΕ, βάσει του οποίου προβλέπονταν ετήσια έσοδα για το Δημόσιο της τάξης των 25 εκατ. το χρόνο.

Καταλήγοντας, ο κ. Κρέτσος τόνισε ότι η κυβέρνηση θα δώσει άδεια προσωρινής λειτουργίας, χωρίς όμως να κάνει σαφή αναφορά σε πόσα κανάλια.

Σχετικές ειδήσεις