ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεοπτικές άδειες - Κυβερνητικός «ελιγμός»: Καταργείται το άρθρο 2Α του νόμου Παππά

Τηλεοπτικές άδειες - Κυβερνητικός «ελιγμός»: Καταργείται το άρθρο 2Α του νόμου Παππά

Κυβερνητικές πηγές ανακοίνωσαν το Σάββατο (29/10/2016) ότι την ερχόμενη Δευτέρα (31/10/2016) το πρωί θα κατατεθεί διάταξη που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου 4339/15, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, όλες οι αρμοδιότητες καθώς και αυτή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών του επανέρχονται, με αυτό τον τρόπο, στο ΕΣΡ.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, επιχειρεί να κρατήσει ζωντανό το νόμο Παππά, επιμένοντας στην ρητορική ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να απαλειφθεί το συγκεκριμένο άρθρο, παρά το γεγονός ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ήταν σαφής και έκρινε ως αντισυνταγματικό το συγκεκριμένο νομοθέτημα.

Είχε προηγηθεί, μάλιστα, δήλωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά, ο οποίος δήλωσε σχετικά: «Είναι αυτονόητο ότι υπό το φως της απόφασης του Συμβουλίου Επικρατείας η αρμοδιότητα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού και των λεπτομερειών της διεξαγωγής περνάει στο ΕΣΡ άμεσα, όπως άλλωστε προέβλεπε από την αρχή ο ν.4339/15. Είναι η ώρα να πέσουν οι τόνοι και να αναζητηθούν οι ευρύτατες δυνατές συναινέσεις. Η συγκρότηση ΕΣΡ, ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες και η επακόλουθη αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, είναι συνταγματική υποχρέωση και ευθύνη όλων των πολιτικών δυνάμεων».

Διαβάστε εδώ όλες τις εξελίξεις για τις τηλεοπτικές άδειες

Σχετικές ειδήσεις