ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΣΡ - Βύρων Πολύδωρας: Δεν τον θέλουν ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στη ΝΔ!

ΕΣΡ - Βύρων Πολύδωρας: Δεν τον θέλουν ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στη ΝΔ!

Απίστευτο σάλο έχει προκαλέσει η επιλογή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛ. να προτείνει για πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης των πρώην βουλευτή της ΝΔ, κ. Βύρων Πολύδωρα - Ήδη, τα στελέχη της ΝΔ έχουν αρχίσει να τρολάρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, ενώ όλος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στα κάγκελα. 

Όπως διαφαίνεται από τις αντιδράσεις, εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ, το μέγαρο Μαξίμου έχει χάσει πλέον κάθε έλεγχο στην εξουσία και λειτουργεί σε κράτος πανικού.

Άλλως, δεν μπορεί να εξηγηθεί ότι μετά την τεράστια γκάφα του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος με την εμονή του στο θέμα της συνταγματικότητας του νόμου Παππά ο οποίος κατέρρευσε, να επιλέγεται για τη θέση του προέδρου στο ΕΣΡ ένας «συνταξιούχος» πολιτικός που δεν έχει καμία ιδεολογική συνέχεια ούτε βεβαίως με το ΣΥΡΙΖΑ, ούτε με τη ΝΔ που επιχειρεί να αναμορφώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αν και κανείς δεν αμφισβητεί το ήθος και τις νομικές γνώσεις του Βύρωνα Πολύδωρα, η ανακοίνωση του ονόματός του προκάλεσε απίστευτες αντιδράσεις από όλες τις πλευρές.

Το μίγμα γίνεται πλέον εκρηκτικό τόσο ενόψει της Δευτέρας όπου θα συγκληθεί το συμβούλιο των Προέδρων της Βουλής για τη σύσταση του ΕΣΡ, όσο και βεβαίως ενόψει του επικείμενου ανασχηματισμού.

Δείτε εδώ τις αντιδράσεις για τους χειρισμούς στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών.

Το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι καζάνι που βράζει αφού τα τελευταία χρόνια ο κ. Πολύδωρας είχε προχωρήσει στην ίδρυση πολιτικού φορέα (Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό) ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε στο χώρο του Εθνικού Συντηρητισμού.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δήλωση του βουλευτή του κόμματος και μέλος της «Κίνησης των 53», Χρήστου Καραγιαννίδη, που εξαπέλυσε επίθεση στο Μαξίμου με αφορμή την επιλογή του πρώην υπουργού:

«Φαντάζομαι το καταλαβαίνετε ότι μας ξεφτιλίζετε. Γιατί αν δεν το καταλαβαίνετε θα πέσετε από τα σύννεφα λίαν συντόμως», έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook, εμφανώς ενοχλημένος από την επιλογή Πολύδωρα.

Παρά τις αντιδράσεις, ο Βύρων Πολύδωρας είναι και επίσημα η πρόταση της κυβέρνησης για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρώην βουλευτής σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα και τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση στο Μέγαρο Μαξίμου. Παράλληλα για τη θέση του αντιπροέδρου, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βούτσης, προτείνται ο Ροδόλφος Μορώνης.

Ο κ. Πολύδωρας στις δηλώσεις του έθεσε ως προϋπόθεση να συγκροτηθεί το ΕΣΡ με όλες τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα τονίζοντας ότι αυτό είναι ένα καίριο σημείο, πρόταση που όπως είπε έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Βουλής. «Αυτό που εξέθεσα εγώ είναι ότι με συνταγματική συμπεριφορά δεχόμασε την απόφαση του ΣτΕ και ενοούμε ότι το καίριο είναι η συγκρότηση του ΕΣΡ με τις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα» είπε χαρακτηριστικά.

«Εννοείται ότι στην επαναφορά των αρμοδιοτήτων στο ΕΣΡ περιλαμβάνεται και η διεξαγωγή του διαγωνισμού» συμπλήρωσε ο κ. Πολύδωρας.

Δείτε εδώ όλο το χρονικό της επιλογής Πολύδωρα για το ΕΣΡ

Ήδη στο facebook και στο twitter γίνεται πραγματικός χαμός με την επιλογή του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του.

To hashtag #προτεινω_για_προεδρο_του_ΕΣΡ σπάει ταμεία.

Δείτε τα σχόλια για τον Πολύδωρα

#προτεινω_για_προεδρο_του_ΕΣΡ Tweets

Σχετικές ειδήσεις