ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συλλυπητήρια των πολιτικών αρχηγών για τον θάνατο του καθηγητή Κώστα Στεφανή

Συλλυπητήρια των πολιτικών αρχηγών για τον θάνατο του καθηγητή Κώστα Στεφανή

Την Τρίτη (1/11) στις 14:00 από το Α΄Νεκροταφείο Αθηνών, θα γίνει η κηδεία του καθηγητή ψυχιατρικής Κώστα Στεφανή, ο οποίος πέθανε το βράδυ του Σαββάτου σε ηλικία 88 ετών.

Οι πολιτικοί αρχηγοί έστειλαν το δικό τους συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του σπουδαίου Έλληνα καθηγητή.

Σταύρος Θεοδωράκης: Αισθάνομαι τυχερός που τον γνώρισα

«Αποχαιρετώ σήμερα με συγκίνηση έναν από τους ανθρώπους που αισθάνομαι τυχερός που γνώρισα. Από αυτούς που πλουτίζουν με την παρουσία τους τις ζωές των άλλων ανθρώπων», τονίζει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, επισημαίνοντας:

«Ο Κώστας Στεφανής ένας από τους γιατρούς που έχουν γράψει την ιστορία της Ελληνικής Ψυχιατρικής, έφυγε χτες από κοντά μας αφήνοντας ένα σημαντικό κενό στην επιστημονική και τη δημόσια ζωή της χώρας. Εκπαίδευσε πολλές γενιές Ελλήνων γιατρών και έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην εξέλιξη της ψυχιατρικής στη χώρα μας, όπως παραδέχονται οι μαθητές και συνάδελφοί του. Το κύρος του ξέφυγε από τα όρια της χώρας και η διεθνής του αναγνώριση επιστεγάστηκε με την ανάδειξή του στην Προεδρία της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρείας. Ενεργός πολίτης, αυθεντικός ιατροφιλόσοφος, εκτός από την επιστήμη του άφησε έντονο το στίγμα του στην κοινωνία αλλά και την πολιτική. Αποχαιρετώ έναν άνθρωπο που κόσμησε τη δημόσια ζωή, τώρα που όπως ο ίδιος μου είχε πει, επιστρέφει στα μόρια της».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έφυγε από την ζωή ένας πρωτοπόρος Έλληνας καθηγητής

Τα συλλυπητήριά του επίσης εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια του καθηγητή Κώστα Στεφανή.

«Ένας πρωτοπόρος Έλληνας καθηγητής και ακαδημαϊκός, ο Κώστας Στεφανής, έφυγε από τη ζωή. Μεγάλη προσωπικότητα στο χώρο της Ψυχιατρικής, άνοιξε δρόμους παγκοσμίως στην έρευνα της κατάθλιψης συμβάλλοντας τα μέγιστα στην εξερεύνησή της σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Ο Κώστας Στεφανής, ως πολιτικός, εργάστηκε με πάθος και επιτυχία για τη μεταρρύθμιση των δομών ψυχιατρικής φροντίδας στο χώρο της υγείας στην πατρίδα μας. Το έργο του θα αποτελέσει πυξίδα για όλους μας. Στους οικείους του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Φώφη Γεννηματά: Υπήρξε ένας υπέροχος δάσκαλος και σπουδαίος επιστήμονας

«Ο Κώστας Στεφανής υπήρξε ένας σπουδαίος επιστήμονας με διεθνή φήμη και αποδοχή, ένας υπέροχος δάσκαλος με χιλιάδες μαθητές, ένας βαθύτατα δημοκρατικός και ενεργός πολίτης σε όλες τις φάσεις της ζωής του. Δημιούργησε σπουδαίο θεσμικό και κοινωνικό έργο στον χώρο της Υγείας. Σε αυτόν οφείλουμε την ψυχιατρική μεταρρύθμιση στην Ελλάδα» τονίζει σε δήλωσή της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, εκφράζοντας τα βαθύτατα συλλυπητήριά της στην οικογένεια και τους οικείους του.

Σχετικές ειδήσεις