ΠΟΛΙΤΙΚΗ

H πρώτη αντίδραση του Τσίπρα μετά το νέο «ναυάγιο» για το ΕΣΡ

H πρώτη αντίδραση του Τσίπρα μετά το νέο «ναυάγιο» για το ΕΣΡ

«Η ευρεία πλειοψηφία στην Διάσκεψη των Προέδρων, υποχρεώνει την ΝΔ να αναλάβει τις ευθύνες της», σημειώνει χαρακτηριστικά το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, σχολιάζοντας τη νέα αποτυχημένη προσπάθεια για σύσταση του ΕΣΡ στη Διάσκεψη των Προέδρων.

Τονίζει μάλιστα ότι η νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε (των ισχυρών τάσεων συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ) υποχρεώνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μετακινηθεί, στην επόμενη Διάσκεψη, «από την ανοικτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης».

Συγκεκριμένα, το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού επισημαίνει ότι «για πρώτη φορά, σήμερα, μετά από 5 συνεδριάσεις, διαμορφώθηκε, στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ευρεία πλειοψηφία, πολύ κοντά στην συνταγματικά απαιτούμενη των 4/5».

Αφού σημειώνει τέλος πως «διαμορφώνονται, έτσι, ισχυρές τάσεις συναίνεσης για την άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ, που αποτελεί συνταγματική υποχρέωση», καταλήγει: «Η νέα αυτή πραγματικότητα υποχρεώνει την ηγεσία της ΝΔ, να μετακινηθεί, επιτέλους, στην επόμενη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων, από την ανοιχτή υπονόμευση σε θέση ευθύνης».

Σχετικές ειδήσεις