ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομπάμα: Οι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα

Ομπάμα: Οι Έλληνες χρειάζονται ελπίδα

Ειδήσεις για Επίσκεψη Ομπάμα:Στην ανάγκη απομείωσης του ελληνικού χρέους ώστε να προχωρήσουν οι επενδύσεις αναφέρεται ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Καθημερινή, ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο κ. Ομπάμα σημειώνει ότι για να είναι βιώσιμες οι μεταρρυθμίσεις, οι πολίτες χρειάζονται ελπίδα, ενώ επαινεί τους Έλληνες για την προσφορά τους στο προσφυγικό, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

«Στην περίπτωση της Ελλάδας, το ΔΝΤ έχει πει ότι η μείωση του χρέους είναι κρίσιμη για να βάλει την ελληνική οικονομία σε μια βιώσιμη τροχιά και να θέσει το πλαίσιο για την επιστροφή στην ευημερία» αναφέρει.

«Η Ελλάδα έπρεπε να κάνει βήματα για να μεταρρυθμίσει την οικονομία της και θέλω να συγχαρώ την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού Τσίπρα, και τον ελληνικό λαό για τα δύσκολα και επώδυνα βήματα που έχουν κάνει για να δείξουν ότι η Ελλάδα εργάζεται για να βοηθήσει τον εαυτό της» προσθέτει.

Σε άλλο σημείο διευκρινίζει ότι «όσο η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει τα επώδυνα βήματα στις μεταρρυθμίσεις και εργάζεται για να διασφαλίσει ότι οι μετανάστες αντιμετωπίζονται με τάξη και ανθρώπινο τρόπο, οι Ελληνες πολίτες θα έχουν έναν φίλο και σύμμαχο στις ΗΠΑ».

Όσον αφορά στο προσφυγικό ο κ. Ομπάμα υπογραμμίζει: «Ολιγάριθμες χώρες όπως η Ελλάδα δεν μπορούν από μόνες τους να σηκώσουν να σηκώσουν ένα τόσο μεγάλο βάρος.. Η αντίδραση πρέπει να είναι συντονισμένη και συνολική στην Ευρώπη και στον κόσμο».

Αναφέρει επίσης ότι οι ΗΠΑ συνεχίζουν να δίνουν «τεράστια σημασία στη συμμαχία με την Ελλάδα» και πως η Ουάσιγκτον είναι στενός εταίρος «στην πάταξη της τρομοκρατίας προκειμένου να ανακόψουμε τη ροή ξένων τρομοκρατών και να αποτρέψουμε τρομοκρατικές επιθέσεις».

Σχετικές ειδήσεις