ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νίκος Νικολόπουλος για ΕΣΡ: Να μην συνθηκολογήσει ο πρωθυπουργός με την διαφθορά (video)

Νίκος Νικολόπουλος για ΕΣΡ: Να μην συνθηκολογήσει ο πρωθυπουργός με την διαφθορά (video)

«Eλπίζω ο Τσίπρας να μην κάνει το ίδιο τραγικό λάθος που έκανε ο Καραμανλής και η συγκρότηση του ΕΣΡ να μην βάλει τίτλους τέλους στον πόλεμο με την νταβατζηδοκρατία» ανέφερε ο Ανεξάρτητος Βουλευτής και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος σε δηλώσεις, ερωτώμενος σχετικά με την συνεννόηση που υπήρξε στη Βουλή για την συγκρότηση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Ο Νίκος Νικολόπουλος σημείωσε επίσης, ότι η συγκρότηση του ΕΣΡ δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν υπερχρεωμένα κανάλια και μέσα ενημέρωσης που εισέπραξαν θαλασσοδάνεια, γι αυτό και η ευθύνη του πρωθυπουργού να καθαρίσει τον χώρο, όπως δεσμεύτηκε στον ελληνικό λαό, είναι μεγάλη.

«Εμείς δεν θα σωπάσουμε. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε για το τρίγωνο της διαπλοκής και της διαφθοράς, θα αναδεικνύουμε τον υπόγειο ρόλο κάποιων ΜΜΕ που λειτουργούν ως πιστόλια απέναντι σε οποιονδήποτε αντιμάχεται τα δόλια συμφέροντα των αφεντικών τους και καλούμε το νέο πρόεδρο του ΕΣΡ και τα μέλη του, να λειτουργήσουν θεσμικά και με διαφάνεια, βάσει του νόμου, υπερασπίζοντας το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και τη διαφάνεια» υπογράμμισε ο Ν. Νικολόπουλος.

Ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, ερωτώμενος σχετικά με τα πρόσωπα που απαρτίζουν το νέο ΕΣΡ, ανέφερε πως «θα ήταν αφελές να πιστέψει κάποιος ότι είναι ανεξάρτητα και δεν διαθέτουν ομφάλιους λώρους με τα κόμματα που τους πρότειναν».

«Αυτό, μάλιστα» πρόσθεσε ο Ν. Νικολόπουλος, «με κάνει να διατηρώ σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν το ΕΣΡ θα καταφέρει να επιτελέσει τον συνταγματικό ρόλο του. Η προσωπική μου άποψη για το ΕΣΡ, αλλά και τις άλλες Ανεξάρτητες Αρχές, είναι πως πρέπει να καταργηθούν, γιατί στην ουσία δεν είναι ανεξάρτητες» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως «ακόμα και το παζάρι που έγινε στη Διάσκεψη των Προέδρων για τα πρόσωπα, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει επί της ουσίας ανεξαρτησία των Αρχών».

«Στο κάτω – κάτω, πόσο δημοκρατικό είναι, οι δυνάμεις της μειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, να επιβάλλουν στην πλειοψηφία τα πρόσωπα της αρεσκείας τους;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, που κατέληξε, σημειώνοντας πως το εθνικό συμφέρον επιβάλλει να μην χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα 255 εκατομμύρια που προσέφεραν οι υπερθεματιστές στον διαγωνισμό, αλλά και να επιβάλλουν ένα σταθερό και πάγιο αντίτιμο για τις χρήσεις των συχνοτήτων σε όλους τους σταθμούς, ελέγχοντας επί της ουσίας τους όρους και τις συνθήκες λειτουργίας των ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

«Εμείς θα αγρυπνούμε… Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να σκεπάζει τις ακαθαρσίες, ούτε στον Κυριάκο Μητσοτάκη να αποτελεί την ασπίδα μεγαλοσυμφερόντων που έμαθαν να παίρνουν πολλά, προσφέροντας το… τίποτα στο κράτος. Τα μέλη του ΕΣΡ υπόκεινται στο Σύνταγμα και τους νόμους και οφείλουν να προστατέψουν το κράτος από την διαφθορά και την διαπλοκή. Δεν θα επιτρέψουμε με όσες μικρές δυνάμεις διαθέτουμε η «ανεξαρτησία» να καταντήσει «νόμιμος φερετζές» της αδιαφάνειας. Ούτε θα δεχόμαστε πως οι δήθεν τεχνοκράτες είναι εξ ορισμού «αδιάφθοροι και ανεξάρτητοι…» κατέληξε.

Σχετικές ειδήσεις