ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατόπιν εορτής το κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ανεργία

Κατόπιν εορτής το κυβερνητικό ενδιαφέρον για την ανεργία
Κατόπιν εορτής εκδηλώνει η κυβέρνηση το ενδιαφέρον της για την καλπάζουσα ανεργία ενώ η δημοσιοποίηση σήμερα των επίσημων στοιχείων, δείχνουν πως περίπου...

Κατόπιν εορτής εκδηλώνει η κυβέρνηση το ενδιαφέρον της για την καλπάζουσα ανεργία ενώ η δημοσιοποίηση σήμερα των επίσημων στοιχείων, δείχνουν πως περίπου 700.000 πολίτες βρίσκονται χωρίς δουλειά.

Σύσκεψη για το θέμα πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και με τη συμμετοχή ου υπουργού Εργασίας κ. Γιώργου Κουτρουμάνη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Παντελή Τζωρτζάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε η αύξηση των κονδυλίων για την καταπολέμηση της ανεργίας από τα 2,7 δισ. ευρώ στα 4 δισ., μέσω της αξιοποίησης «λιμναζόντων» κονδυλίων από άλλα υπουργεία.

Η κυβέρνηση αναμένεται να κινηθεί στους άξονες της απασχόλησης, της διατήρησης θέσεων εργασίας και της κατάρτισης των ανέργων, επιταχύνοντας τα σχετικά προγράμματα.

Την κυβέρνηση ανησυχεί το γεγονός πως το τέλος της τουριστικής περιόδου «φέρνει» στο ταμείο ανεργίας επιπλέον 100.000 εργαζόμενους.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα απασχόλησης των 55.000 ανέργων, που πρόκειται να ενταχθούν σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, εξετάζονται τεχνικές λεπτομέρειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η αρτιότητα της διαδικασίας.

Το ύψος του προϋπολογισμού για το συγκεκριμένο πρόγραμμα ανέρχεται σε 190 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.